/ - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
06/09/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević: Ukrajina dugogodišnji kredibilni partner

Maja Vukićević, ministarska saobraćaja, primila je u posjetu ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori, Oleha Herasimenka. Ona je poručila da smo zahvalni na neizostajućoj podršci Ukrajine na evropskom putu naše države.

- Današnji sastanak potvrda je dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Ukrajine. Zahvalni smo na neizostajućoj podršci Ukrajine na evropskom putu naše države. Vi ste primjer dugogodišnjeg kredibilnog partnera i dozvolite mi da izrazim nadu da će se na teritoriji vaše države ubrzo uspostaviti mir - saopštila je Vukićević, na samom početku sastanka.

Sagovornici su razmijenili iskustva i ideje usko vezane za trenutne, otvorene projekte iz deomena nadležnosti Ministarstva saobraćaja i saglasili se da bojni planovi i aktivnosti, kojima se bavi ovaj resor, mogu biti brže ostvarivi i kroz različite modlitete sardanje sa inostranim investitorima.

Ministar Šćekić ugostio ambasadorku Crne Gore u Ukrajini Borjanku Simićević

Ministarka  je naglasila da su partnerski odnosi, koji se realizuju mehanizmima saradnje sa stranim kompanijama ulagačima, u prvom redu oni koji se odnose na zajednički rad na infrastrukturnim projektima, iz oblasti državnih puteva, sektora željeznice i avio saobraćaja, ali i mnogi drugi projekti ovog resora, nešto na čemu treba intenzivno raditi i u predstojećem periodu, u nadi da ćemo kroz veći broj konkretnih projekata snažiti domaću ekonomiju, u cilju dobrobiti svih građana naše države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 10:29