/ - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA
10/10/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukićević: Članstvo u EU prioritetno strateško opredjeljenje Crne Gore

Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, organizovala je sastanak sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebickovom.

U fokusu otvorenog razgovora bila je tradicionalno dobra bilateralna saradnja dvije zemlje, a strateško partnerstvo Crne Gore i Češke ima tendenciju dodatnog osnaženja koje se ogleda u sve većoj zainteresovanosti čeških kompanija za ulaganja u infrastrukturne i druge velike projekte u našoj državi.

Vukićević: Za Crnu Goru izuzetno važna pruga Beograd-Bar

- Moram naglasiti da je članstvo u Evropskoj uniji  prioritetno strateško opredjeljenje Crne Gore i jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva, a da će Vlada, u punom kapacitetu svojih zalaganja još odlučnije trasirati put ka tome da Crna Gora bude naredna država koja će postati punopravna članica EU’- saopštila je ministarka saobraćaja, Maja Vukićević.

Saradnja na polju realizacije infrastrukturnih projekata mora biti praćena još snažnijim regionalnim privrednim inicijativama, koje mogu rezultirati zajedničkim nastupom malih zamalja na regionalnom i evropskom tržištu, dok nas dosadašnje iskustvo na realizaciji kompeksnih infrastrukturnih projekata uči o potrebi kontinuiranog jačanja kadrovskih potencijala, uz obavezno poštovanje propisa, procedura i standarda.

Sagovornice su razmijenile informacije o statusima velikih infrastrukturnih projekata, u prvom redu o projektu auto-puta, projektu rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i stanju u sektoru vazdušnog saobraćaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 13:17