/ - фото илустрација
19/02/2022 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заинтересовани да се пријаве и представљају ЦГ на самиту у Италији

Млади лидери у туризму ће имати прилику да бораве седам дана у италијанском граду Соренто, размијене искуства, идеје и визије са вршнајцима из цијелог свијета

Министарство економског развоја позвало је младе људе да се пријаве на позив и представљају Црну Гору на Глобалном омладинском туристичком самиту (GYTS) у Италији.

- Туризам представља доказани извор могућности за младе људе, који ће омогућити да достигну и ослободе свој пуни потенцијал, ако желиш да будеш дио ове приче, пријави се на позив. Трошкове пута, боравка и учешћа сноси Министарство економског развоја и Свјетска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO)- наводи се у саопштењу.

Млади лидери у туризму ће имати прилику да бораве седам дана у италијанском граду Соренто, размијене искуства, идеје и визије са вршнајцима из цијелог свијета. GYTS је нова платформа, коју је развила UNWTO, са циљем оснаживања и активнијег ангажмана младих у сектору туризма.

Самит ће се одржати у Соренту, у Италији, од 27. јуна до 3. јула и окупиће младе из цијелог свијета, дајући им могућност да подијеле своје визије и перспективе развоја сектора туризма.

- У складу са посвећеношћу UNWTO-a у оснаживању и бољој инклузији младих, ова иницијатива ће омогућити учесницима да се повежу са лидерима из свијета политике и бизниса, чинећи их дијелом процеса доношења одлука, чиме туризам испуњава свој потенцијал покретача Агенде за одрживи развој- наводи се у саопштењу.

Конкурс је отворен од данас до 28. фебурара, за младе људе од 12 до 18 година, а у складу са критеријумима ће бити изабрана два кандидата/кандидаткиње који ће представљати Црну Гору.

- Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити попуњавањем апликационе форме, достављањем потребне документације и мотивационог писма Зашто сам ја најбољи кандидат за представљање Црне Горе на ГYТС, дужине до двије хиљаде карактера и есеја на тему Идеје младих за унапређење црногорског туризма, дужине до три хиљаде карактера, на e-mail adresu priјOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. прецизира се у саопштењу.

Детаљније информације о самом догађају могуће је пронаћи на https://www.unwto.org/europe/global-youth-tourism-summit .

Рок за пријаву кандидата је 28. фебруар. Селекција кандидата ће се обавити на основу критеријума за бодовање и усменог интервјуа на енглеском језику. Министарство задржава прво да контактира само кандидате који ће након утврђеног највећег броја бодова бити позвани на интервју.

Резултати позива и имена одабраних кандидата ће бити објављени на wеб страници Министарства економског развоја, у року од седам дана од завршетка позива.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 11:13