zakonodavni odbor, amandmani na budzet / Амандмани на буџет, фото: И.Петровић
09/06/2021 u 07:34 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Законодавни одбор разматрао амандмане на буџет: Без отпремнина за пензионере

Повучен амандман којим је тражено да Министарство финансија обезбиједи додатних 5,45 милиона еура за исплату пензионера КАП-а, а који чекају отпремнину годинама

Посланик Максим Вучинић обавиjестио је јуче Законодавни одбор Скупштине Црне Горе да повлачи амандман на Предлог закона о буџету Црне Горе за 2021. годину, коjи jе поднио са послаником Миланом Кнежевићем. Ради се о амандману којим је тражено да Министарство финансија и социјалног старања обезбиједи додатних 5,45 милиона еура за исплату пензионера Комбината алуминијума Подгорица (КАП), а који чекају отпремнину годинама. Законодавни одбор јуче је прихватио дио амандмана на буџет коjе су подниjели Влада и посланици, док дио ниjе разматран jер предлагачи ниjесу присуствовали сjедници. Одржавање сjедница Законодавног и Одбора за економиjу услов је да би се на пленуму гласало о буџету.

Амандмана на предлог закона о буџету има 59, шест на предлог одлуке о задужењу Црне Горе у овоj години. Но нису сви разматрани, jер добар дио предлагача ниjе се поjавио па су и амандмани остали без разматрања, али и без гласања.

Гласало се о оним амандманима чиjи су предлагачи присуствовали сjедници одбора. Наjвише их jе било на закон о буџету, зелено свjетло добили су они коjе jе подниjела Влада, дио оних коjе су подниjеле Социjалдемократе и амандмани посланика Генциjа Ниманбегуа, коме jе прошао и амандман на Предлог закона о отклањању последица одузимања имовине у ували Валданос, посланика Драгана Краповића и Суаде Зороњић. Јучерашњи Законодавни одбор је корак у правцу коначног гласања о предлогу Закона о буџету за 2021. годину, а мишљење о амандманима даће и Одбор за економиjу, финансиjе и буџет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:01