Mujović / - Foto: Saša Matić
01/08/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zarada ministra Mujovića 1.790 eura, nema primanja za rad u pet radnih tijela, nema troškova za službene ručkove

Zarada ministra energetike Saše Mujovića iznosi 1.790,86 eura, a pored te funkcije član je šest radnih tijela koje je obrazovala Vlade Crne Gore, od čega samo za rad u jednom tijelu ima primanja, i to u iznosu od 490 eura.

- Malo koja aktivnost resornog ministarstva je imala odjek u javnosti poput zahtjeva ministra energetike Saše Mujovića, upućenog menadžmentima preduzeća energetskog sektora da racionalizuju troškove poslovanja, kao i da je neopravdano da pojedini članovi odbora direktora, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, što rezultira neprikladno visokim mjesečnim dohodcima, saopšteno je iz Ministarstva energetike.

Mujović: Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj

Kako navode iz resora kojim rukovodi, znatan broj novinara je nakon apela Mujovića izrazio interesovanje za njegova primanja i naknade. Saopštili su da zarada ministra Mujovića iznosi 1.790,86 eura, a pored te funkcije član je šest radnih tijela, koje je obrazovala Vlade Crne Gore, od čega samo za rad u jednom tijelu ima primanja u iznosu od 490 eura.

  1. “Savjet za javne investicije” - formiran u januaru 2024. godine, nema primanja
  2. “Savjet za konkurentnost” - formiran u decembru 2023. godine, nema primanja
  3. “Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte” - formiran u decembru 2023. godine, ostvaruje naknadu od januara u neto iznosu od 490,00 eura na mjesečnom nivou
  4. “Savjet za inovacije i pametnu specijalizaciju” - formiran u decembru 2023. godine, nema primanja
  5. “Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije” - formiran u martu 2024. godine, nema primanja
  6. “Partnerski savjet za regionalni razvoj” - formiran u martu 2024. godine, nema primanja.

- Od početka godine ministar Mujović je imao četiri službena putovanja u inostranstvu za koje je primio ukupno 441,40 eura po osnovu isplate putnog naloga (dnevnica). Bitno je napomenuti da ministar Mujović ne koristi pravo na nadoknadu troškova po osnovu službenih putovanja u zemlji. U cilju objektivnog informisanja javnosti napominjem i da ministar Mujović po osnovu reprezentacije od početka svog mandata nema troškova (službeni ručkovi, večere itd.), kao i da službeno vozilo koristi samo i isključivo za službene svrhe, uglavnom za međugradske relacije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 17:47