FOTO: ZZZCG / - FOTO: ZZZ CG
14/10/2024 u 11:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zavod za zapošljavanje i Studentski parlament Univerziteta potpisali Sporazum u cilju unapređenja zapošljavanja mladih

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Studentski parlament Univerziteta potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji s ciljem unapređenja zapošljavanja mladih i kreiranja novih prilika za sticanje radnog iskustva.

Ovaj sporazum je rezultat zajedničke vizije o jačanju omladinske politike i poboljšanju uslova rada mladih ljudi u Crnoj Gori.

Sporazum su potpisali v.d. direktora Zavoda mr David Perčobić i predsjednik SPUCG Jakov Vukčević.

Sporazum predviđa saradnju u organizaciji Sajma sezonskog zapošljavanja „Summer job“, koji se tradicionalno održava svake godine i pruža mladima mogućnost da se zaposle tokom ljetnje turističke sezone. Potpisnici su se saglasili da će zajedno raditi na promociji i realizaciji ovog projekta, kao i drugih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje zaposlenosti mladih.

- Ova saradnja predstavlja važan korak ka rješavanju problema zapošljavanja mladih u našoj zemlji. Uvjereni smo da će zajednički napori doprinijeti stvaranju boljih prilika za mlade ljude i povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada - izjavio je mr David Perčobić, v.d. direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

- Ovaj sporazum je dokaz da zajedničkim radom možemo postići značajne rezultate. Naša misija je da zaštitimo prava studenata i obezbijedimo im što bolje uslove za zapošljavanje - istakao je predsjednik SPUCG, Jakov Vukčević.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore obavezao se da pruži finansijsku podršku projektima SPUCG, kao i institucionalnu podršku u realizaciji zajedničkih aktivnosti. S druge strane, SPUCG će promovisati rad Zavoda i obezbijediti resurse potrebne za uspješnu organizaciju događaja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 11:21