Тужилачки савјет / -Тужилачки савјет
24/04/2021 u 11:16 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обавили интервјуе са кандидатима

На сједници Тужилачког савјета, којом је предсједавао в.д. врховног државног тужиоца Ивица Станковић, између осталог, обављен је интервју са кандидатима пријављеним за избор руководилаца Вишег државног тужилаштва у Подгорици и основних државних тужилаштава у Плаву, Улцињу, Рожајама, Никшићу, Херцег Новом, Беранама, Пљевљима и Колашину.
– Након разматрања дата су мишљена на предлоге правилника о унутрашњој организацији и систематизацији за основна државна тужилаштва у Колашину, Рожајама и Цетињу. Сједници је присуствовала и представница НВО Акције за људска права – наводи се у саопштењу.
Подсјећања ради, на 8. Конференцији државних тужилаца, којом је такође предсједавао Станковић, за чланове Тужилачког савјета из реда државних тужилаца изабрани су Марија Распоповић, специјални тужилац, и Хајран Калач, тужилац у Основном државном тужилаштву у Рожајама.
– На Конференцији је констатовано да Државно тужилаштво ни овог пута није позвано да учествује у процесу израде Нацрта измјена и допуна Закона о државном тужилаштву, нити је упознато са његовим садржајем, који је, према сазнањима из медија, већ упућен Европској комисији на давање мишљења. Конференција државних тужилаца закључила је да је неприхватљиво овако континуирано игнорисање тужилачке организације у процесу израде законских рјешења на којима се темељи организација, функционисање и положај Тужилачког савјета и Државног тужилаштва, те да је неопходно да се приликом израде наведених законских одредби благовремено укључе представници Тужилачког савјета и Државног тужилаштва, како би се дао стручни допринос и предложена рјешења расправила на националном нивоу, уз учешће међународних експерата – саопштенo је тада из Тужилачког савјета.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:24