Упад полиције - фото: видеo Блиц / -Упад полиције - фото: видеO Блиц
29/03/2021 u 12:36 h
Жана Бојанић;
Марко Вешовић
Жана Бојанић;<br/>Марко Вешовић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору полиција претресали вође „кавачког клана“ Звицера и Кашћелана

Нашем новинару који је био на лицу мјеста инспектори нису жељели да дају било какву информацију у вези са претресима, уз образложење да немају таква овлашћења
Специјални тим и припадници новог одсјека у Управи полиције којом руководи Дејан Кнежевић извршили су јуче претресе вођа „кавачког клана“. Акција је изведена на основу информација да се више припадника тoг клана састало са Радојем Звицером. Полиција је одмах након дојаве блокирала једно которско насеље, како би превентивно дјеловали и спријечили евентуално извршење кривичног дјела. Нашем новинару који је био на лицу мјеста инспектори нису жељели да дају било какву информацију у вези са претресима, уз образложење да немају таква овлашћења. Интересантно је да је близу зграде у којој живи више припадника „кавачког клана“ постављена трака за увиђај. Више сати нико из те зграде и околних објеката није могао ни да уђе ни да изађе. „Дану“ је из полиције речено да се ради о тајној истрази и да због тога ме могу да дају више информација.
– Полиција ће овакве активности спроводити и у наредном периоду, а у циљу сузбијања најтежих кривичних дјела – речено нам је из Управе полициjе.

Упркос честим обрачунима, вође ривалских кланова Јован Вукотић, Радоје Звицер и Слободан Кашћелан тренутно су слободни, а оно што је посебно интересантно јесте да се сви налазе у једном граду – Котору. Након што се Звицер вратио из Украјине, гдје је прежио сурови покушај ликвидације, которска полиција је тражила испомоћ од Сектора специјалне полиције, како би у тај град послали припаднике Посебне једнице полиције да им помогну да одрже ред и мир.
Кланови под појачаном контролом
Због сукоба „шкаљарског“ и „кавачког“ клана, Котор је и 20. фебруара био под полицијском опсадом. Тада су надлежни дошли до информација да су планиране ликвидације високопозиционираних чланова сукобљених которских криминалних кланова. Због тога је тада вршена појачана контрола сумњивих особа у Котору, гдје је тог дана био велики број инспектора у цивилу, полицајаца и припадника специјалне полиције. Полиција је контролисала активности и кретање безбједносно интересантних особа које се, према полицијским евиденцијама, повезују са „шкаљарцима“ или „кавчанима“.

Надлежни су недавно саопштили да су од почетка године спријечили четири планирана убиства иза којих стоје сукобљени которски кланови. Специјално државно тужилаштво је недавно саопштило да је, у сарадњи са Сектором за борбу против организованог криминала и корупције, спријечило ликвидацију Слободана Кашћелана. Тада су ухапшени Момчило Милић, Хасан Турковић и Душан Ивановић због сумње да су набавили експлозивну направу велике разорне моћи, која је била припремљена за качење на кров возила у покрету. Полицијски службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су у наставку криминалистичке истраге Специјалном државном тужилаштву поднијели кривичне пријаве против Беранца Грге Милићевића и Цетињанина Милоша Клечака, који је у бјекству. Они се терете да су створили криминалну организацију која је планирала да убије Будванина Марка Љубишу Кана. Ове полицијско-тужилачке активности представљају наставак истраге у склопу које су 22. јануара ове године у Будви ухапшени држављани Србије Страхиња Савић и Лазар Илић, који су, како је тада саопштено из полиције, хапшењем спријечени у намјери да ликвидирају Кана.
Црногорска полиција спријечила је недавно и ликвидацију Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. Тада су слободе лишени Радован Станишић и Миле Јовановић. То кривично дјело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:45