Dritan Abazović / - URA
19/06/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Imam relevantne informacije o "skaju", pozivam Odbor da me sasluša

Predsjednik Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović pozvao je članove Odbora za bezbjednost da pozovu na kontrolno saslušanje.

Podsjetimo, članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova DPS-a, SD-a i URA predali su juče u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića. Proceduru su potpisali Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić.

- Neka me saslušaju kao Novovića. Uvijek sam za to da se saslušaju funkcioneri. Imam mnogo relevantnih informacija - kazao je Abazović u emisiji “Klub A plus” na A plus televiziji.

Govoreći o transkriptima Skaj komunikacije, Abazović je kazao da ne bi volio da se slučajevi SDT-a svedu samo na "skaj" dokaze.

- To je moj trenutni utisak da se radi. Treba pronaći sve krivce i ja razumijem kapacitete i da nemaju ljudstva. Znam da imaju mnogo tereta i nedostataka. Ali da se sve aktivnosti svedu na Skaj, to ne treba raditi - smatra Abazović.

Komentarišući trenutnu političku situaciju, Abazović je uvjeren da će se svaka vladajuća partija do kraja godine raspasti.

- Ovo je cirkus epskih razmjera, nimalo nisam iznenađen. Čeka nas zanimljivo ljeto, a možda i jesen. Ipak, optimista sam i ovo su porođajne muke demokratije. Iz svega ovoga Crma Gora će izaći bolja i spremnija - poručio je Abazović.

Abazović se u emisiji dotakao i sukoba premijera Milojka Spajića sa ministrom pravde Andrejem Milovićem.

- Jedva čekam obračun ministra pravde i premijera. Najbitnije od svega je sada da li će predsjednik Skupštine Andrija Mandić dozvoliti Miloviću da prisustvuje sjednici i da li će Spajić imati hrabrosti da dođe pred poslanicima - zaključio je Abazović.

Zoran Lazović mora biti saslušan oko ubistva Duška Jovanovića

Abazović tvrdi da Zoran Lazović i Duško Golubović moraju biti saslušani oko ubistva glavnog i odgovornog urednika Dnevnog lista Dan Duška Jovanovića.

- Definitivno imaju svoju odgovornost. Ne želim nikoga da optužujem, ali Lazovićevo ime uvijek se pominjalo u istrazi oko ubistva Jovanovića - kazao je Abazović u emisiji “Klub A plus”.

Abazović navodi da je suludo da Lazović ne bude saslušan.

- Neka kaže sva svoja saznanja. Golubović i Lazović se uvijek u Jovanovićevom slučaju pominju, uvijek su okolo, a čak se i dovode u vezu sa organizovanim švercom cigareta - dodao je on.

Prema njegovim tvrdnjama, taktika je bila da se slučaj ubistva Jovanovića zataška.

- I to je sve bilo potpomognuto greškama policije. Zato je mnogo je važno da se ovaj slučaj pokrene. Pohvalio bih novu tužiteljku koja se bavi ovim sluačjem. Ranije je bio ogroman zid ćutanja - rekao je Abazović.

Abazović tvrdi da se Jovanovićevo ubistvo počinjeno pod pokroviteljstvom tadašnjem državnog vrha.

- Jovanović je platio cijenu svojim životom. To je najveći teg pravdi Crne Gore. Ipak je on dao emancipatorsku notu životu u Crnoj Gori - smatra Abazović.

Ipak, optimističan je jer se u Crnoj Gori dešavaju promjene.

- Crna Gora je nekad bila frendli za kriminalce, a sad je frendli za pravdu. Dugo smo bili zemlja koji su htjeli da izbjegnu zatvor - ocijenio je Abazović.

Knežević ne treba da kalkuliše, treba reći istinu pa neka propadne svijet

Abazović je u emisiji kazao da nije zadovoljan što je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević u istražnom zatvoru, ali ovo je korak koji je trebao da se desi.

- Ja sam i ranije govorio da bih volio da Duško dođe u Crnu Goru. Podatke koje on ima je ogromna riznica i volio bih da pomogne da pravda zaživi. Knežević najbolje zna šta treba da radi. Mislim da ne treba da kalkuliše i neka kaže sve zbog pravde i zbog sebe. Treba reći istinu pa neka propadne svijet. Da se iščupamo iz ovih čeljusti -  poručio je Abazović.

Abazović je upitao gdje su vlasnici “ničije kuće” u Podgorici bili prije pet godina.

- O toj Ničijoj kući se pričalo još za vrijeme protesta i afere Koverta. Ti vlasnici se nisu nigdje pojavljivali pet godina. Nevjerovatno je u kakvom prostoru živimo. Akcije Prve banke su vrlo važan detalj”, naglasio je Abazović.

Ipak, ne vjerujem da će se u “ničijoj kući” pronaći izvjesni dokazi.

- Vidjećemo koga će istraga još obuhvatiti - zaključio je Abazović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 09:18