/ - DAN
20/10/2021 u 08:03 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Катнић раниjе прислушкиван, АНБ ће откривати непочинства

Са жаљењем констатуjем све што се десило бившем функционеру АНБ-а. Jа само желим да кажем, да jе нови менаџмент АНБ-а ту да открива и броjна непочинства, истакао је Абазовић

Нови менаџмент АНБ-а ту jе да открива броjна непочинства, казао jе потпредсjедник Владе Дритан Абазовић. У изjави за Глас Америке он jе поручио службеницима АНБ-а, полициjе и тужиоцима да ће држава стати иза њих, а да jе на њима да скупе храбрости и обавиjесте jавност о неким важним детаљима.

Абазовић каже да jе видио опроштаjну поруку бившег функционера Агенциjе за националну безбjедност (АНБ) Лука Булатовић, коjи jе приjе неколико дана пронађен мртав у изнаjмљеном стану, у подгоричком насељу Момишићи.

“Са жаљењем констатуjем све што се десило бившем функционеру АНБ-а. Jа само желим да кажем, да jе нови менаџмент АНБ-а ту да открива и броjна непочинства, да се то десило и почетком фебруара када jе покренута велика афера везано за АНБ, да се то десило и сада открићем jедног прислушног апарата у кабинету специjалног државног тужиоца, коjи jе из претходног периода да не буде никакве дилеме, из периода претходног меджмента”, наводи Абазовић.

Каже да ће тек да се види да ли су то повезани догађаjи.

“Али ми jе много жао што смо дошли у ситуациjу на коjу смо много пута као политичари упозоравали. Шта смо упозоравали, да ово како се структуре безбjедности користе у политичке сврхе, односно у циљу политичких злоупотреба, враћа се као бумеранг. Мислим да сада, нажалост са jедним трагичним завршетком имамо таj повратак тог бумеранга, коjи jе у претходном периоду пуштен у етар”, наводи Абазовић и додаjе да jе то jако лоша ствар.

“Због тога са моjе стране jош jедном позив свим службеницима АНБ-а, управе полициjе, тужиоцима, људима коjи могу да доведу до неких открића да скупе храбрости, да ће држава стати иза њих, а да они само ураде оно што jе њихова и грађанска и професионална дужност да обавиjесте о неким детаљима коjи су важни за наше друштво, а о чему они имаjу сазнања, али се држве далеко од очиjу jавности”, закључио jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:13