/ - DRITAN ABAZOVIĆ
21/08/2023 u 09:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović "za dlaku" izbjegao haos u budvanskoj diskoteci; UP: Incident nema veze sa premijerom, podnijete prekršajne prijave

Premijer nije učestvovao u incidentu, saopšteno iz policije

Premijer Dritan Abazović nije napadnut prilikom boravka u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

- On je bezbjedno, uz prisustvo pripadnika policije koji su angažovani na njegovom ličnom obezbjeđenju, napustio ovaj objekat iz razloga koji nisu vezani za događaj u kojem je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane nekoliko lica u istom objektu, kada je intervenisalo obezbjeđenje lokala - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane nekoliko lica u odnosu na koji događaj su onda i policijski službenici preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, ovim licima su izdali upozorenje, a onda i naređenje, o šta su se oni oglušili, te su policijski službenici u odnosu na tri lica upotrijebili sprej sa nadražujućim dejstvom.

- Nakon toga lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik i sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Protiv njih će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - zaključeno je u saopštenju.


Podsjećamo, mediji u regionu jutros su prvi objavili da je premijer Crne Gore napadnut, a zatim hitno evakuisan iz diskoteke u Budvi nakon sukoba grupe mladića, što su za portal Dan demantovali iz policije.

Kako su nam kazali, Abazović se u trenutku sukoba kretao ka izlazu, ali nije učestvovao u incidentu.

- Grupa momaka ponašala se agresivno, nisu postupili po naređenju službenika policije, nakon čega je upotrijebljen suzavac. Incident nema nikakve veze sa predsjednikom Vlade, niti je na bilo koji način njegova bezbjednost bila ugrožena - kazali su Danu iz policije.

U budvanskoj diskoteci sinoć je održan koncert Dina Merlina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:07