Душко Кнежевић / - SRDJA BOLJEVIC
22/10/2021 u 09:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат одбране: Нема потјерница у односу на Душка Кнежевића

Ми очекуjемо да у наjкраћем року надлежно СДТ у Подгорици растерећено бремена коjе му jе незаконитим поступцима наметнуо Миливоjе Катнић, и коjи константно урушава кредибилтет тог тужилаштва укине националну потерницу у односу на Душка Кнежевића

Адвокат Душка Кнежевића, Здравко Ђукановић у саопштењу за јавност навео је да нема потјернице у односу на Душка Кнежевића.

Саопштење преносимо у цјелости:

Овим путем обавештавамо jавност да jе документ коjи jе адвокат Душка Кнежевића, г. Тобy Цадман, примио дана 20.10.2021. године, а коjи се односи на поновљени захтев Националног Централног Бироа Црне Горе према Интерполу, за ревизиjу Одлуке донете током 113. седнице одржане 30. jуна 2020. године, заправо одлука Комисиjа Интерпола, коjа jе jош jедном донела Одлуку у корист Душка Кнежевића.

Наиме, Комисиjа Интерпола jе на 118. сеедници оџаноj 11-15 октобра 2021. године проучила нове захтеве и информациjе достављене од стране НЦБ Црне Горе и након пажљиве и детаљне анализе закључила, да узевши у обзир информациjе коjе су jоj биле достављене, нема основа, нити потребе за међународном полициjском сарадњом преко Интерпола у поступцима против Душка Кнежевића. 

Подсећања ради, Интерпол jе прошле године укинуо три црвене потернице расписане на захтев Црне Горе, а против Душка Кнежевића, са образложењем да оптужбе против њега имаjу претежно политичку димензиjу, и да jе Душко Кнежевић жртва политичког прогона.

Одбрана Душка Кнежевића посебно наглашава да jе ревизиjу коjа се односи на захтев Интерпола да се понова испита одлука о укидању потерница написао и предао Миливоjе Катнић, коjи никако не жели да се помири и да прихвати као реланост чињењицу да пред релевантним међународним полициjским институциjама не могу да прођу његове неосноване потернице коjе представљаjу скуп сплетки и подметања и организованог политичког прогона по налогу ДПС-а.  

Ми очекуjемо да у наjкраћем року надлежно СДТ у Подгорици растерећено бремена коjе му jе незаконитим поступцима наметнуо Миливоjе Катнић, и  коjи константно урушава кредибилтет тог тужилаштва укине националну потерницу у односу на Душка Кнежевића и омогући му да се у поступцима пред надлежним Вишим судом у Подгорици брани са слободе и изнесе своjа сазнања о криминалним активностима Мила Ђукановића. Ми ћемо као одбрана  ревизиjу коjа jе одбиjена користити као релевантан доказ на околност да су поступци против Душка Кнежевића политички мотивисани и да му jе незаконито одузета имовина велике вредности, а ове околности су од посебног значаjа за поступак пред Вашингтонском арбитражом коjа jе у току.

Пред наведеном арбитражом у Вашингтону одштетни захтев Душка Кнежевића према Црноj Гори износи скоро 700 милиона евра, а наведени износ представља износ штете коjу су криминалним активностима и безумним поступцима проузроковали Мило Ђукановић и Миливоjе Катнић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:19