/ - FOTO: PORTAL DAN/DRUšTVENE MREžE - INSTAGRAM
10/01/2024 u 15:33 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Petar Martinović u društvu BIL lica: Bio sam radno angažovan, zastupam neke od njih

Lica koja se nalaze na fotografiji su od strane policije bila procesuirana od ranije, zbog raznih krivičnih djela. Neki od njih su bili obuhvaćeni i sudskim postupcima. Dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom Škaljari

Petar Martinović, advokat Građanskog pokreta URA i odbornik URA-e, našao se u društvu nekoliko bezbjednosno interesatnih lica na Cetinju, među kojima su neki od njih od strane policije označeni kao saradnici škaljarskog klana. 

O tome svjedoči  fotografija koju je jedna osoba, koja se takođe nalazila u tom društvu, postavila na Instagram storiju, a koja je nastala za Banje veče u jednom cetinjskom  lokalu.

Povodom troga, redakcija portal Dana kontaktirala je advokata Martinovića i pitala za komentar. On nije negirao pomenuti događaj, ali je naveo da ga  je njegova  radna angažovanost toga dana dovela na pomenuto mjesto i Badnji dan koji je proslavljao. 

- U konkretnom slučaju sa prijateljem sam za Badnji dan svratio da popijem piće. Imajući u vidu da je bio Badnji dan i da su lokali bili puni, normalno ko god da sa našao tu pozdravio sam se sa svima. Za stolom, za kojim je nastala fotografija, normalno isto sam se javio i pozdravio prisutne i zadržao da nazdravim u čast Badnjeg dana imajući u vidu da su i za stolom bila jedno ili dva lica koje zastupa u privrednom sporu i sporu pred Upravim sudom. Želim da istaknem na kraju da se nikome  u Crnoj Gori ne može uskratiti pravo na advokata i ljekara. Niti jedan građanin Crne Gore ne može imati evidenciju ko je BIL lice a ko nije, niti ja kao advokat prilikom radnog angažmana mogu birati bilo kjojeg klijenta u odnosu na to da li je BIL lice ili nije. Zasigurno ni druge profesije nemaju taj luksuz. A i to bilo neprofesionalno i van kodeksa advokatske profesije - kazao je Martinović za portal Dan.

Lica koja se nalaze na fotografiji su od strane policije bila procesuirana od ranije, zbog raznih krivičnih djela. Neki od njih su bili obuhvaćeni i sudskim postupcima. Dovode se u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom Škaljari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:54