Turković / FOTO: Lazar Ružić
02/06/2024 u 21:49 h
R.H.R.H.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Advokatica Turković tvrdi da njen branjenik nije sarađivao sa policijom: Kuč nikad niјe bio Ljekočevićev saradnik

Advokatica Maјa Turković saopštila јe da njen branjenik Damir Kuč nikad niјe bio operatavni saradnik okrivljenog policiјskog inspektora Dalibora Ljekočevića.

Ona јe to saopštila reaguјući na tekst objavljen 16. maјa, odnosno na izvјeštaј sa suđenja u kojem je navedeno da je Ljekočević istakao da su, prema njegovim saznanjima, u UIKS-u bili ugroženi životi Šutaja, Stefanovića i Kuča upravo zbog toga što je u medijima objavljeno da su oni bili njegovi operativni saradnici, odnosno, kako je rekao, njegovi špijuni, zbog čega su imali raznih problema, prebacivani su iz sobe u sobu i slično.

– Okrivljeni Dalibor Ljekočević je u svojoj odbrani koju je iznio na glavnom pretresu pred Višim sudom jasno i decidirano objasnio da okrivljeni Damir Kuč nikada nije bio njegov operativni saradnik, niti špijun, i da ga ne poznaje, već da ga je jednom prilikom slučajno sreo i pitao da li zna adresu određenog lica kojem je Ljekočević tada trebalo da uruči poziv, da mu je okrivljeni Damir Kuč pomogao, i da je to prvi i jedini susret i kontakt koji su imali. Takođe, okrivljeni Ljekočević je u svojoj odbrani posebno ukazao sudu da on nikada pred tužiocem nije kazao da je okrivljeni Damir Kuč bio njegov operativni saradnik.

U konačnom, kako je potpuno nesporna činjenica da okrivljeni Damir Kuč nikada nije bio operativni saradnik okrivljenog Ljekočevića, te da se njih dvojica ne poznaju, to dalje jasno implicira da moj branjenik nikada iz navedenog razloga nije imao probleme bilo koje vrste, niti je, kako se to navodi u tekstu, prebacivan iz sobe u sobu, naprotiv; okrivljeni Damir Kuč je u istoj sobi od prvog dana kada je sproveden u istrazi pa sve do danas, gdje sa ostalim pritvorenim licima ima izuzetno korektan međuljudski odnos – tvrdi Turković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:14