/ - FILIP ADŽIĆ - FOTO: MUP
25/03/2023 u 18:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić o hapšenjima: U ponedjeljak razgovor sa Brđaninom, ovo je završni udarac mafiji

Neka javnost procijeni da li Brđanin snosi odgovornost. Moj je utisak da mora postojati neka vrsta odgovornosti, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova

Dešavanja koja su obilježila prethodne dane su završni udarac mafiji, dešava se čišćenje njihovih veza iz državnih organa, ovih dana u Upravi policije, saopštio je za Televiziju "Vijesti" ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Istakao je da je presudnu ulogu u akciji, pored Specijalnog državnog tužioca i Specijalnog policijskog odjeljenja, imao i međunarodni faktor - EUROPOL.

- Ovo je samo početak onoga što se u budućem periodu može očekivati. To će biti jedna vrsta preporoda naših institucija. Imaćemo jednu profesionalnu instituciju. Nakon hapšenja desetak službenika poslato je kućama, naveo je Adžić.

Istakao je da su za vrijeme mandata Kneževića napravljeni najveći iskoraci u borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

- Sve što se desilo u prethodne dvije godine desilo se, između ostalog, zbog njegove zasluge, rekao je Adžić.

Komentarišući odgovornost čelnika Uprave policije Zorana Brđanina kazao je da će preispitati kompletan događaj sve ljude koji su posredno ili neposredno uticali da određeni ljudi dođu do pozicija.

Na pitanje hoće li ga smijeniti rekao je da će razgovarati s njim u ponedeljak i da će onda imati odgovor.

- Ne mogu da govorim u njegovo ime. Neka javnost procijeni da li snosi odgovornost. Moj je utisak da mora postojati neka vrsta odgovornosti, s obzirom na to da je dugogodišnji saradnik i prijedlog koji je davno pošao od Brđanina, ali on ne može odgovarati za svaki postupak svakog službenika, ocijenio je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:03