/ илустрација: Жана Бојанић
08/10/2021 u 11:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аговић негирао везу са шкаљарцима: "Они су њега вребали од када је изашао из затвора"

Саша Аговић означен је од стране истражних органа као члан криминалне организације убијеног Стевана Стаматовића, која је у мају 2017. године планирала ликвидацију Радојице Зековића

Саша Аговић, којег Специјално државно тужилаштво терети да је дио криминалне организације Стевана Стаматовића, негирао је повезансот са тим наводима. Убијени Стаматовић је у евиденцији полиције означен као један од вођа шкаљарског клана.

Данас је у подгоричком Вишем суду настављено преслушавање  разговора снимљених мјерама тајног надзора, у између оптуженог Аговића и његове мајке,  бивше супруге, брата и особа преко којих покушава да оствари комуникацију са кумом, који се налази у затвору због оптужби да је учествовао у покушају убиства Радојице Зековића.

Аговић је на питање свог адвоката Дамира Лекића пред судом казао да данас преслушани разговори немају везе са криминалном организацијом и да он нема везе са тим. Навео је, да како се може чути, разговор воде највише његова сада бивша жена и његова мајка. Он је рекао да су оне причале о стварима која се односе на дјела за која је он раније осуђен.

-...Стизале су неке поруке па сам брисао, неки Стефан Поповић...питао је могу ли те пробудити...стизале су поруке од Наташе да си био у ПГ, да си неком пријетио пиштољем....-дио је разговора из мјера тајног надзора за које је Аговић рекао да је причао са братом и да је у питању свађа јер је због, сада бивше жене, био љубоморан.

За дио разговора који је преслушан пред судом а који гласи "јеси узео оно, треба ми оно, макнућу га па ћу да га узмем..." Аговић је навео да га је срамота али да ће да каже о чему се ради.

- Ја користим џоинт, па сам питао оца гдје је..да не мислите да је нека количина, ради се о џоинту марихуане-појаснио је судији Биљани Ускоковић оптужени.

-Хвала за претрес- гласи порука која је такође из мјера тајног надзора а за коју је Аговић рекао да је послао бившој жени јер му је тада био претрес и сматрао је да га је жена пријавила полицији. Он је навео да се раније скоро стално свађао због љубоморе са женом и да се због тога свађао са свима.

-Изгледа да су они свјесни да ја немам везе са тим, нађен је мотор на ливади...ја сам рекла да могу доћ пред полицијом и да и један каже јесам ли ја рекла...знаш гдје се крије...мора да је код њега на село- дио је разговора између бивше жене оптуженог и мајке оптуженог на шта је мајка Аговића рекла "ко зна шта је у питању, видиш да је он возио тај мотор, зна ли Нана. Они су њега вребали од како је изашао из затвора и ово је први пут да се негдје кретао". 

Аговић је навео да причају његова бивша жена и мајка и да се ради, како он мисли, о оружју за шта је већ осуђен и одслужио сам казну. 

-Ово нема никакве везе са организацијом-нагласио је Аговић суду говорећи о преслушаним тазговорима и транскриптима који су из мјера тајног надзора.

За следећа саслушања планирано је да свједочи Милан Љешњак, који је раније осуђен у предмету који се водио против Стаматовића и других за покушај убиства Раодјице Зековића. Такође, Аговић је предложио да буду саслушани као свједоци и његова мајка, баба, бивша жена....

Подсјећамо,  Саша Аговић означен је од стране истражних органа као члан криминалне организације убијеног Стевана Стаматовића, која је у мају 2017. године планирала ликвидацију Радојице Зековића, постављањем бомбе испод његовог аутомобила.

Осим њега, оптужницом за ово кривично дјело теретио се и  Дејан Делетић, Александар Бојовић, Милан Љешњак, Стефан Балевић, сада покојни Ђорђе Божовић...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:22