/ AERODROM PODGORICA - IVAN PETROVIC-IPE
24/03/2023 u 09:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AKCIJA NA PODGORIČKOM AERODROMU: U privatnom avionu uhapšena dva lica po međunarodnoj potjernici

Izvršenim provjerama posredstvom NCB INTERPOL-a San Hose, Kostarika, utvrđeno je da su dokumenta falsifkovana. Kod lica su kasnije pronađene i belgijske putne isprave koje su bile skrivene

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su  juče na podgoričkom aerodromu uhapšena dva lica, po međunarodnoj potjernici, zbog teškog oblika prevare.

-Juče su na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica u privatnom avionu koji je trebao da otputuje za Dubai, kontrolisana dva lica koja su se identifikovala sa putnimispravama Kostarike i tom je prilikom utvrđeno da je za ovim licima raspisana međunarodna potjernica izdata od strane NCB INTERPOL-a Seul, Južna Koreja- navode iz UP.

Riječ je o H.Ch.J. i D.H.K. za kojima je NCB INTERPOL Seul 20. septembra 2022. godine raspisao međunarodne potjernice radi obezbeđenja njihovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njih pred Sudom južnog okruga u Seulu zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela iz oblasti privrede, preciznije težak oblik prevare.

-Izvršenim provjerama posredstvom NCB INTERPOL-a San Hose, Kostarika utvrđeno je da su dokumenta falsifkovana. Kod lica su kasnije pronađene i belgijske putne isprave koje su bile skrivene, a za koje ja provjerama preko NCB INTERPOL-a Brisel takođe utvrđeno da su falsifikovane. Provjerama preko NCB INTERPOL-a Seul potvrđen je identitet njihovih traženih lica-pojašnjavaju iz policije.

Protiv oba lica je podnijeta krivična prijava za krivično djelo falsifikovanje isprave i to pred Osnovnim sudom u Podgorici, te nakon što se okonča ovaj postupak, lica će biti sprovedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi daljih postupanja shodno međunarodnoj potjernici NCB INTERPOL-a Seul.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:00