Privođenje Miloša Medenice / - SRDJAN BOLJEVIC
08/11/2023 u 11:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Apelacioni sud: Žalba na produženje pritvora Medenici je neosnovana

Podsjećamo, pored uložene žalbe na pritvor, za slobodu Miloša Medenice ponuđeno je jemstva od 788.800 eura

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu koja je uložena povodom produženja pritvora Milošu Medenici.

- Apelacioni sud Crne Gore je rješenjem Kvsž.br. 328/23 od 03.11.2023.godine odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Miloša Medenice i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora u odnosu na ovog okrivljenog. Prilikom donošenja odluke ovaj sud je imao u vidu razloge Ustavnog suda Crne Gore iz Odluke U-III br. 838/23 od 12.10.2023.godine, pa je na osnovu analize cjelokupnih spisa predmeta, ocijenio da postoje razlozi za dalje trajanje pritvora u odnosu na ovog okrivljenog - odgovorila je na pitanje portala Dan Danijela Vukčević, Sudija portparol Apelacionog suda Crne Gore.

Medenica tvrdi da neće bježati

Miloš Medenica  je u podgoričkom Višem sudu, na ročištu povodom rasprave o jemstvu,  kazao da ukoliko sud prihvati jemstvo koje je ponudila njegova porodica neće bježati.

On je tada istakao da za bježanje nema razloga i naglasio da pogotovo nema razloga za to jer se  sam vratio u Crnu Goru i ako je znao je da će biti uhapšen.

Podsjećamo, za slobodu Miloša Medenice ponuđeno je jemstva od 788.800 eura. Medenice se nalazi u pritvoru od 25. maja prošle godine kada je uhapšen na podgoričkom aerodromu nakon dolaska iz Beograda.

SDT ga tereti  za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela. Željka Bojanić

Podsjećamo, Nadležnom sudu, u ime branjenika Miloša Medenice, advokat Stefan Jovanović predao je nedavno predlog za određivanje jemstva uz istovremeno ukidanje pritvora na iznos od 788.800 eura, a koji iznos se sastoji u konstituisanju hipoteke na nepokretnostima koje su u vlasnistvu porodice Medenice.

Specijalno državno tužilaštvo predalo je ranije optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i "Kopad Company" DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:32