/ -FOTO: B. BRAšNJO
25/10/2021 u 18:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ауто-мафијаши из Републике Српске помагали Албијанићу и Кнежевићу

Украдени "џип" из Дервенте кориштен у оружаној пљачки у Никшићу

Портал Српска инфо пише да су аутомафијаши, који су прошле седмице ухапшени у Републици Српској помагали Митру Кнежевићу и Стојану Албијанићу, ухапшенима након оружане пљачке поште у Никшићу. 

Овај портал наводи да су ауто-мафијаши били чланови веома добро организоване и уигране криминалне групе.

Између осталог, сумњиче се да су украли и аута бившег конзула БиХ у Франкфурту Лучијана Калуже, али и возило које је кориштено за пљачку и убиство у Црној Гори.

У акцији МУП Републике Српске ухапшени су Марко Трифковић, Мирослав Милинковић и Желимир Kнежевић, а сумња се да је група имала још чланова.

Српска Инфо наводи да се ради о веома доброј организованој групи, која је своје чланове имала и на подручју Црне Горе.

Истрагом је утврђено и да су чланови ове криминалне крупе у ноћи између 7. и 8. августа на подручју Дервенте украли „нисан кашкаи“ бијеле боје, власништво П.Б. из тог града.

Анализом камера утврђено је да су украдени џип одвезли у правцу Фоче, у непосредној близини државне границе, након чега су га припадници групе превезли преко илегалних граничних прелаза на територију Црне Горе.

– На основу размијењених података са Интерполом, утврђено је да је овај аутомобил 20. октобра кориштен од стране непознатих особа приликом разбојништва на штету пословнице „Нове поште“, након чега је уништен. Приликом овог разбојништва убијен је радник обезбјеђења – каже извор Српскаинфо.

Занимљиво је да су након хапшења ова тројица осумњичених тврдила да се не познају и да се нису сретали. Међутим, полиција је прикупила бројне доказе о томе како су Трифковић и Милинковић украденим аутима долазили у Бањалуку и предавали их Kнежевићу.

Ухапшени се сумњиче да су украли и „нисан кашкаи“ поменутог Kалуже, као и још један „кашкаи“, који је пронађен прошле седмице, запаљен у Никшићу, након пљачке поште и убиства радника обезбјеђења.

Припадници групе имали су тачно одређене улоге и унапријед пипремљене задатке, а возила су крали на подручју Сарајева, Тузле и Добоја.

Подсјетимо, Кнежевићу је одређен притвор до 30 дана, док је Албијанић из Билеће пуштен на слободу, јер црногорско тужилаштво, како су писали медији у РС, није тражило истражни притвор за њега.

Албијанић и Кнежевић су за сада једини који су процесуирани због оружане пљачке у граду под Требјесом у којој је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак.

Мрдак је недуго након инцидента подлегао повредама, а метак га је погодио у грдуни кош. 

Према ранијим сазнањима портала Дан, Мрдак се борио са пљачкашима и покушао да спријечи крађу новца који је био намијењен за пензије које додјељује пошта у Никшићу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

04. decembar 2021 20:45