Беговић након пуштања / - приватна архива
01/07/2021 u 21:27 h
Marko Stojanović - Žana BojanićMarko Stojanović - Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беговић: Полицајци ме напали испред куће, вукли ме по земљи и стрпали у кола

Према његовом казивању, полиција га је без разлога физички напала, што је узнемирило његову породицу

Подгоричанин Зоран Беговић обратио се редакцији портала Дан, и доставио снимак и кривичну пријаву тврдећи да је претрпио полицијску тортуру прије неколико дана. Како нам је казао, до сукоба са полицијом је дошло док је са породицом био на породичном слављу испред куће у којој живи.

image

Повреде Беговића

- приватна архива

Према његовом казивању, полиција га је без разлога физички напала, што је узнемирило његову породицу.

– Направили смо роштиљ и слушали музику око 18 часова. Око 22 часа на ограду мог дворишта дошли су полицајци и рекли да је неко поднио пријаву због буке и музике. Рекао сам им да то не потиче од мене, већ од куће у комшилуку. Тада је један од полицајаца, почео дрско да се понаша према мени, уносио ми се у лице и подизао тон, а ја сам га позвао да уђе и да се почасти. Покушавао сам да му појасним да ми не правимо никакву буку. Док сам се налазио испред капије и намјеравао да пођем према кући, полицајац ме ухватио са леђа за врат, а другом руком преко уста, док ме други полицајац ухватио за руку. Покушао сам да се отргнем, пали смо ја и полицајац на земљу, након чега сам устао и одмакао се – истакао је Беговић.

image

Повреде на руци

- приватна архива

Он је истакао и да га је након тога, неко изненада попрскао неким спрејем по лицу и очима.

image

Беговић наводи да је претрпио тортуру

- приватна архива

– У том тренутку сам примијетио да прилази више униформисаних особа, један ме оборио на земљу и ставили су ми лисице на руке. Вукли су ме по асфалту, 120 метара, и смјестили ме у полицијско возило. Чуо сам једног, који је више пута викао ћути бре. Затим сам два пута у ЦБ губио свијест, а нико од полицајаца ми није указао помоћ. Након тога су ме одвели у Ургентни блок, а потом вратили у просторије за задржавање ЦБ-а.

image

Повреде настале током опирања

- приватна архива

Сјутрадан су ме повели код државног тужиоца Маје Јанковић, која ме пустила да се браним са слободе. У просторијама Тужилаштва ме прегледао љекар, на инсистирање тужиоца – истакао је Беговић у пријави у коју је портал Дана имао увид.

Из Управе полиције су нам незванично рекли, да су упознати са случајем, те да ће испитати све околности везане за овај случај.

image

Повреде задобијене приликом привођења

- приватна архива
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:00