Невољин клан / - Курир/Објектив/Приватна архива
04/09/2021 u 07:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливук и његови војници сакрили породице, плаше се освете шкаљараца

Вође и припадници озлоглашеног клана наредили су својим најближима да се сакрију у безбједне куће страхујући од освете шкаљараца

Екипа Вељка Беливука (36), званог Веља Невоља и његове десне руке Марка Миљковића, наводно стрепи од напада шкаљараца, те су наредили својим породицама да се склоне.

Чланови клана од хапшење у фебруару не само да стрепе од суђења већ, како се наводно сазнаје, озбиљно страхују и за чланове својих породица. Том страху у прилог иде и све до сада виђено за вријеме рата "шкаљараца" и "кавчана", током кога одмазда чланова породица није ништа неуобичајено.

Због тога су готово сви високопозиционирани чланови ове криминалне организације наводно, према писању једног београдског листа, иселили своје породице на друге локације.

Тако је злогласни Марко Миљковић (30) из породичне куће у Крњачи своје родитеље преселио у добро обезбеђену кућу на Звездари, коју зову "мала Шилерова".

Миљковићеви родитељи нису затечени у кући у Улици Грге Андријановића.

- Нема ту никог. И нико не долази - добацио је комшија из улице, али није више желио да прича.

Како се сазнаје кућу је, од момента када је Миљковић ухапшен, повремено обилазио његов отац Милорад. Скромна кућа води се на Маретову мајку, док је вилу у Чачанској, коју је градио заједно са Вељом Невољом, преписао на оца. Да дуго никад није долазио, види се и по пошти коју дуго нико није покупио, али и зарђалом поштанском сандучету и улазној капији. Маретова породична кућа налази се у близини канала, пуног жабокречине, у чијем је наставку и породични дом браће Милоша (37) и Марка Будимира (33), званог Буда.

Иначе, када се упита за Маретову улицу, станари из краја одмах кажу: "Је л' тражите Миљковиће", али се не упуштају у даљу причу. Да је некад овдје боравио један од главних људи клана, говоре и графити на почетку улице, као што је "Гробари Падињак", али који је прешаран више пута.

Из земље је наводно нестала и Бојана, Беливукова супруга, за коју се прича и да је трудна.

- Наводно се преселила у Грчку и не мисли да се враћа. Она је живјела у стану од 82 квадрата у луксузном комплексу на Звездари - кажу добро упознати извори.

У истом комплексу стан има Владо Драганић (47), звани Боске, власник "куће смрти" у Ритопеку, али се некретнина води на име његове друге супруге, која је иначе Рускиња.

- Кућу од 300 квадрата у насељу Ливадице 3 саградио је 2003. године, али ју је продао Беливуку за 136.000 еура. Међутим, није успио да је препише на њега. Од тих пара је купио стан у згради у којој је и Беливук. Драганићева супруга недавно је виђена у граду сва уплашена, са двије мале ћеркице. Она говори српски, а њени познаници кажу да није знала каква зла он чини. Она и дјеца су били у стану када је СПБОК улетио да га ухапси - каже добро упућен извор.

(Курир.рс/Објектив)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 23:27