/ - илустрација твитер УП
28/10/2021 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беранац алкохолисан изазвао удес: Сапутник тешко повријеђен

Основни суд у Беранама потврдио је оптужницу Основног тужилаштва подигнуту против окривљеног М.И.

Основни суд у Беранама потврдио је оптужницу Основног државног тужилаштва подигнуту против окривљеног М.И. из Берана, због тешког дјела против безбједности јавног саобаћаја.

Оптужницом је представљено да је окривљени 20. јула 2021. године око 16,00 часова, на локалном путу Грачаница-Машница, у мјесту Зориће, управљајући возилом, супротно одредбама из чл.35 ст.1 и чл.182 ст.2 ЗОБС-а на путевима, угрозио саобраћај и довео у опасност живот и тијело људи.

- На начин што није прилагодио брзину кретања возила, карактеристикама и стању пута, видљивости, прегледности, атмосферским приликама. Тако да возило може благовремено зауставити пред сваком препреком коју под датим околностима може да види или предвиди, односно да возилом управља на начин којим не угрожава безбједност саобраћаја и што је управљао под дејством алкохола при концентрацији од 2,45 одсто, услед чега је приликом савлађивања благог завоја удесно изгубио контролу над возилом. Неслијеђењем закривљености пута предњом десном страном напустио је коловоз на десној страни и предњим десним точком ударио у камен, након чега је прешао преко земљаног проширења и ударио у метални стуб ограде. Потом се заокренуо и слетио низ једну страну, гдје се након превртања возило зауставило испред куће Б.Р., којом приликом је сапутник у његовом возилу оштећени Ж.И. задобио тешке тјелесне повреде- наведено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:04