/ FOTO: PATROLA CG
09/01/2023 u 15:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berancu pritvor zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve

Pritvor je određen zbog i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka

Rješenjem Predsjednika Osnovnog suda u Beranama, sudije za istragu Došljak Ivana, po predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama određen je pritvor u trajanju do 30  dana osumnjičenom C.A., iz Berana. On se tereti zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Teška nesreća u tunelu Lokve, poginuo mladić iz Rožaja

Pritvor je određen zbog i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu svjedoka.

- Zakonika o krivičnom postupku. Imenovani je osumnjičen da je dana 05.01.2023. godine, oko 18,25 časova, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, opština Berane, upravljajući u pravcu Berana, putničkim motornim vozilom marke Golf V, registarskih oznaka RO BE 336, suprotno odredbi čl.29. st.1. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi.

Formiran predmet nakon objavljivanja snimka nesreće u tunelu Lokve

Na način što se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza u smjetu kretanja, već je prešao na lijevu kolovoznu traku usljed čega je došlo do čeonog kontakta sa putničkim motornim vozilom marke A3, registarskih oznaka RO BE 513, kojim je iz pravca Berana upravljao K.S, a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok je oštećeni C.A, koji se nalazio kao suvozač u putničkom motornom vozilu marke Golf V, zadobio teške tjelesne povrede koje su konstatovane u Opštoj bolnici u Beranama, te Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici gdje se i dalje nalazi na liječenju- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:48