unsplash, ilustracija / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
22/07/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ: Цигарете вриједне више од 650 хиљада еура прошверцоване из Црне Горе

Процијењена вриједност одузетих цигарета на тржишту износи више од 1,3 милијуна КМ и једна је од највећих заплијена илегалних цигарета реализираних на подучју Босне и Херцеговине

Поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, полицијски službenici СИПА-е у сарадњи са Управом за неизравно опорезивање (УИНО) БиХ, извршили су претрес камиона –цистерне, у чијој унутрашњости је пронађена већа количина од око 247 хиљада кутија цигарета, без одговарајућих акцизних маркица БиХ, које су са подручја Црне Горе прокријумчарене на подручје Босне и Херцеговине, јавља портал Радио Сарајево.

Процијењена вриједност одузетих цигарета на тржишту износи више од 1,3 милијуна КМ и једна је од највећих заплијена илегалних цигарета реализираних на подучју Босне и Херцеговине.

У овом предмету води се истрага за казнена дјела: Организирање скупине људи или удружења за растурање неоцарињене робе (чланак 215.), Неовлаштени промет акцизних производа (чланак 210а.) и Кријумчарење (чланак 214.) Казненог закона Босне и Херцеговине.

Приликом реализације активности претреса, ухапшен један осумњичени, возач моторног возила, те су одузети доказни материјали потребни у поступку.

У здруженој операцији реализираној по налог Тужитељства БиХ, судјеловали су и пружили потпору Државна агенција за истраге и заштиту СИПА, УИНО БиХ, Гранична полиција БиХ, МУП РС, МУП Кантона Сарајево, МУП ХНК ПУ Прозор.

-Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама и агенцијама, подузима инетензивне активности у борби против незаконитости које се односе на кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа, као казнених дјела којима се наноси велика штета буџету Босне и Херцеговин- наводи се у саопшењу Тужилаштва БиХ. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:34