Lidija Mitrović / foto: Ivan Petrović Ipe
23/01/2024 u 13:05 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivša specijalna tužiteljka se žalila na presudu

Mitrović je u podgoričkom Višem sudu osuđena na sedam mjeseci zatvorske kazne po optužbi da je zloupotrijebila službeni položaj

Bivša specijalna tužiteljka Lidija Mitrović izјavila јe žalbu na presudu koјom je u podgoričkom Višem sudu osuđena na sedam mjeseci zatvorske kazne po optužbi da јe zloupotrijebila službeni položaj kada je primijenila institut odloženog krivičnog gonjenja za utaju poreza prema četiri fizička lica i protiv njih obustavila krivični postupak, potvrdila јe za "Dan" portparol Višeg suda Mariјa Raković.

Prvostepenu presudu izrekao je sudija Nenad Vujanović.

Mitrović je u završnim riječima ustvrdila da je u zakonitom postupku i u skladu sa tužilačkim ovlašćenjima, uvjerenjima i znanjem odbacila prijave za utaju poreza i doprinosa protiv četiri osobe.

Ona je tada kazala da presuda protiv nje može biti samo oslobađajuća jer zakon daje vjeru svakom pojedincu da je sloboda neprocjenjiva.

(VIDEO) Tužiteljka Mitrović osuđena na sedam mjeseci zatvora

Specijalno tužilaštvo je 19. maja podiglo optužnicu protiv Mitrović jer je, kako su naveli, protivpravnim iskorišćavanjem položaja pribavila korist Nikoli Peroviću, Suzani Mihailović, Predragu Raičkoviću, Zahudinu Buliću i Marini Vujošević tako što je od 4. novembra 2020. do 31. decembra 2021. godine protiv njih odbacila krivične prijave i odložila krivično gonjenje za krivično djelo utaja poreza i doprinosa za koje je zaprijećena kazna od jedne do šest godina zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:04