Miljan Boskovic,privodjenje zbog ubistva Biljane Pavicevic / MILJAN BOSKOVIC - LAZAR RUZIC
24/09/2024 u 19:07 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Osumnjičen za ubistvo bivše supruge: Bošković izvršio samoubistvo u zatvoru

Miljan Bošković (37) izvršio je samoubistvo u istražnom zatvrou Spuž, potvrđeno je za portal Dan iz UIKS-a.

Podsjećamo on je uhapšen  21. avgusta zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo teško ubistvo koje je izvršeno u naselju Masline u Glavnom gradu. Sumnja se da je M.B. (37), danas oko 15.20 časova upotrebom hladnog oružja – noža, lišio života bivšu suprugu u naselju Masline, nakon verbalnog sukoba. Policija je odmah nakon prijave događaja uspostavila blokadu šireg lica mjesta iz razloga što se izvršilac nakon počinjenog krivičnog djela dao u bjekstvo, gdje je u veoma kratkom roku lociran i lišen slobode - navodi se u ranijem saopštenju UP.

Boškoviću za ubustvo bivše supruge pritvor do 30 dana

Kako  su naveli tada, na licu mjesta je uz prisustvo višeg državnog tužioca, izvršen uviđaj, te je pronađeno hladno oružje za koje se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela. M.B. će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Saopštenje UIKS-a:

"Dana 24.9.2024. godine kod pritvorenog lica M.B. smjeŠtenog u Istražni zatvor Podgorica nastupila je smrtna posledica.

Naime pritvoreno lice M.B.  bilo je smješteno sa još jednim pritvorenikom. Oko 16 i 30 h drugo pritvoreno lice obavijestilo je službenike obezbjedjenja da se pritvoreno lice nalazi u toaletu. 

Pregledom lica M.B. od strane medicinskog osoblja UIKS-A, konstatovano je da je kod ovog lica nastupila smrtna posledica.

O navedenom događaju bez odlaganja obavijeŠteno je nadležno tužilaštvo i policija koji su izašli na obezbijedjeno lice mjesta i odradili uviđaj, a koji će po obavljanju zakonom propisanih radnji se izjasniti i dati mišljenje o uzroku smrtne posledice kod lica.

O predmetom dogadjaju obavijesten je i sud, kao i porodica pritvorenog lica",UIKS-a

- Napominjemo da je protiv M.B. bivša supruga koju je danas lišio života podnijela prijavu policiji 1. avgusta zbog prijetnji koje joj je uputio. Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela - dio je ranijeg saopštenja policije.

Kako su saopštili, protiv njega su policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode.

Tim za borbu protiv nasilja: Utvrditi individualnu odgovornost za propuste nadležnih u slučaju ubistva Biljane Pavićević

- Osim toga, policijski službenici su izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje on koristi u naselju Konik, kojom prilikom nijesu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela. Nakon privoda ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo. Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih djela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore – nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu - zaključili su iz policije.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 19:31