Danilo Šaranović, Bojan Božović i Lazar Šćepanović / - DJORDJE CMILJANIC
29/08/2024 u 20:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Božović: Čamgoz izručen, bio je bezbjednosna prijetnja

Ministar pravde Bojan Božović kazao je na press konferenciji da je ukinuto rješenje ministra pravde od 22. januara 2024. godine i doneseno rješenje kojim se dozvoljava izručenje Turskoj Binali Čamgoza.

On je zahvalio da je na sjednici Vijeća juče razmatrana činjenica da je Čamgoz prijetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

- Niko od prisutnih se nije protivio jučerašnjom odlukom Vijeća za bezbjednost - kazao je on.

Napomenuo je da je ova odluka konačna.

Božović je zahvalio ministru unutrašnjih poslova Danilo Šaranoviću, i ostalim kolegama.

- Teme iz oblasti nacionalne bezbjednosti moraju biti komunicirane transparentno. Čamgoza je Turska potraživala zbog niza krivičnih djela iz oblasti teškog kriminala - podsjetio je Šaranović.

Šaranović kaže da je ovo još jedna aktivnost koja potvrđuje da je ova akcija potvrda nikada bolje saradnje organa u Crnoj Gori.

– Što se tiče ovog lica, pogledom Međunarodne operativne i policijske saradnje, ova aktivnost je okončana. Kao što je rekao ministar pravde, na ovo rješenje nema žalbe. Mi čim smo dobili danas rješenje od Boižovića, odmah, ekspresno, bez odlaganja, smo stavili sve kapacitete Međunarodne operativne i policijske saradnje, a uz koordinaciju Agencije za nacionalnu bezbjednost, ovo lice je izručenoi nalazi se na nivou Republike Tuško – kazao je Šaranović

Binali Čamgoz izručen Turskoj

Pomoćnik direktora Lazar Šćepanović je kazao da su policijske službe, uz savršenu koordinaciju svih službi, uspjeno izvršili izručenje Binali Čomgaza Turskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 10:59