Bogdan Božović / - SNP
12/07/2024 u 10:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović: Presuda za "državni udar" još jedan dokaz u kakvom smo višedecenijskom mraku živjeli

Oslobađajuća presuda za jedan od najbesmislenijih procesa u Crnoj Gori, takozvani “državni udar” još jedan je dokaz nekadašnjih zarobljenih institucija sistema bivšeg režima, ocijenio je Bogdan Božović, poslanik SNP.

- Predsjednik Parlamenta i drugi optuženi, nakon osam godina sudskog procesa, i ranije donešene osuđujuće presude na ukupno 70 godina zatvora, konačno su pravno slobodni. Ne postoji građanin koji nije bio siguran u njihovu nevinost. Ali ruka DPS pokazala je da je jača od države, vodeći višegodišnji spor u kojem smo mogli vidjeti kako institucije jedne države rade za par ljudi, ne mareći za živote građana. Ova presuda je još jedan dokaz u kakvom smo višedecenijskom mraku živjeli. Koliko smo svi bili “mali” a naši životi nebitni u poređenju sa nečijim ličnim interesima i opasnim ciljevima,m naveo je on.

Čestitao je kolegama na oslobađajućoj presudi, u nadi da će uspjeti da konačno stvore jedno demokratsko društvo u kojem se nijednom građaninu ništa slično ne može desiti, društvo u kojem ćemo svi živjeti dostojanstven život bez straha.

Advokati odbrane u predmetu "državni udar": Oslabađujuća presuda bila jedina moguća

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

13. oktobar 2024 16:37