Брђанин  / Фото: Јутјуб
23/07/2021 u 10:29 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО) Брђанин: Интензивно радимо на случају убиства Душка Јовановића, то нам је обавеза и јако тежак задатак

Пријавио сам се за ову функцију јер сам тежио за напредовањем, казао је Брђанин данас на Одбору

Интезивно и снажно радимо на расвјетљавању убиства главног и одговорног уредника Дневног листа Дан Душка Јовановића, казао је данас вршилац дужности директора Управе полиције Зоран Брђанин.

Он је на сједници Одбора за безбједност и одбрану казао да за то постоји снажна политичка воља и подршка. 

- Сваки живот је подједнако важан, али поједина убиства изазивају посебну узнемиреност јавности и имају посебни аспект друштвене опасности. На годишњици његове смрти дата су одређена увјеравања да ћемо расвијетлити то убиство. То нам је и додатна обавеза и додатни терет, тако да смо на јако тешком задатку- поручио је Брђанин. 

Подсјетимо, на Одбору је данас саопштено да ће Брђанин добити подршку Демократског фронта, Социјалдемократа, Социјалистичке народне партије, Социјалдемократске партије, Демократске Црне Горе да на предлог Владе буде именован за директора УП.

Брђанин је казао да је безбједносна ситуација у Црној гори изазовна али задовољавајућа.

- Пријавио сам се за ову функцију јер сам тежио за напредовањем, а свјестан сам да се ова прилика не пружа свима. Осјећам се привилегованим. Процес избора за в.д, директора је био доста транспарентан, иако су га пратиле политичке конотације- истакао је Брђанин.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић је на почетку сједнице рекао да му је улога данас прилично лака, те да у потпуности подржавају приједлог да Брђанин буде директор полиције у пуном мандату.

- Ради се о школованом професионалцу и човјеку, о неком чији резултати говоре за себе. Са друге стране, имам лично искуство сарадње са њим и могу рећи да сам више него задовољан- додао је он. 

На сједници тренутно представници ДФ-а , СД-а, СНП-а и Демократа подржавају Брђанина да дође на фунцкију директора УП.

Подсјетимо, сједницу Одбора је заказао предсједник тог скупштинског радног тијела Милан Kнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 08:52