Brđanin i Rakonjac na FBINAA konferenciji / - MREžA X
02/10/2024 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Brđanin i Rakonjac na FBINAA konferenciji

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin i vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac učestvuju na Konferenciji Evropskog ogranka Asocijacije FBI Nacionalne akademije (FBINAA), koja se ove godine održava u Oslu u Norveškoj.

Tema ovogodišnje konferencije je „Tehnološki horizont policije“, uz poseban akcenat na korištenje novih tehnologija u modernom policijskom radu.

Učešće delegacije Uprave policije naglašava posvećenost crnogorske policije u praćenju globalnih tehnoloških trendova i primjeni inovacija u svakodnevnim operacijama.

Ovom prilikom direktor Brđanin je istakao da nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i unapređenju policijskih vještina.

FBINAA konferencije su međunarodno priznate kao ključna okupljanja za profesionalce iz oblasti bezbjednosti, pružajući priliku za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i jačanje policijske saradnje. Konferencija je potvrdila važnost primjene vještačke inteligencije i digitalnih alata u policijskoj profesiji, kao i značaj međunarodne saradnje u jačanju globalne bezbjednosti.

Program konferencije obuhvata niz diskusija o najnovijim tehnologijama i izazovima sa kojima se policijske službe suočavaju u svakodnevnom radu.

Naglasak je stavljen na sajber kriminal, upotrebu dronova u policijskim operacijama, te izazove digitalne transformacije.

Osim stručnog dijela, događaj pruža i priliku za umrežavanje i jačanje saradnje među policijskim službenicima iz cijelog svijeta, čineći ga jednim od najvažnijih okupljanja iz oblasti bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 11:21