Uviđaj policije / Arhiva Dana
11/09/2024 u 10:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Brod Jadran": Optužnica i protiv Kulića, izgubio status svjedoka saradnika

Specijalno državno tužilaštvo predalo je juče optužnicu protiv Miloša Kulića, koji je izgubio status svjedoka saradnika u sudskom postupku poznatom pod nazivom "Brod Jadran", povodom šverca 60 kilograma kokaina.

To je danas u Višem sudu u Podgorici saopštio Siniša Milić, državni tužilac upućen na radu u SDT.

Suđenje za slučaj "Brod Jadran": Svjedok saradnik odustao od prethodne izjave

Kako je tužilac saopštio sudiji Zoranu Radoviću, koji predsjedava vijećem koje vodi ovaj postupak, optužnicom protiv Kulića obuhvaćen je i Dejan Rovčanin  vezano za još jedno krivično djelo. Tužilac nije naveo koje djelo je u pitanju. On je ukazao da mogućnost spajanja tog postupka sa ovim, ukoliko ova optužnica gdje je prvooptuženi Kulić, bude potvrđena.

Podsjećamo, u decembru prošle godine, na održanom ročištu, saslušan je Miloš Kulić koji je tada imao status svjedoka saradnika. On je pred sudom tada naveo da odustaje od prethodne izjave koju je dao u istrazi Specijalnom državnom  tužilaštvu, u kojoj je naveo navodne učesnike u pomenutom švercu kokaina.

Droga na brodu "Jadran"- Rovčanin: Suočite me sa svjedokom saradnikom, stavite nas na poligraf

Sudija Zoran Radović je današnje ročište odložio jer se nije pojavio optuženi Radomir Osmaić. Razlog za to je jer je došlo do zabune vezano za vrijeme održavanja ročišta, pa tako nije bio prisutan ni njegov advokat koji je sudu javio da je shvatio da je ovo suđenje zakazano za sjutra.

Prvom optužnicom u ovom postupku, na osnovu koje je održano današnje ročište, obuhvaćen je Dejan Rovčanin, Vojin Stupar, Duško Radenović, Radomir Osmaić i  Vladimir Račić.

Detalji optužnice:

Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić su, prema navodima tužilaštva, tokom 2018. godine oformili  kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

-Njihov zadatak je bio da na školski brod „Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda,,Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće. Kulić je u istrazi istakao da Osmajić nije znao da je droga unešena na brod- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:49