/ Uprava carina
26/03/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Carinici na GP Dračenovac oduzeli robu u vrijednosti oko 75.000 eura

Kontrolom teretnog motornog vozila koje je prevozilo robu iz Turske, carinici su na graničnom prelazu Dračenovac pronašli neprijavljenu robu u količini od 118 rolni dekorativnih zidnih obloga - tapeta (4956 m2) i 6 vreća lijepka za tapete, ukupne težine 20 kg, procijenjene ukupne vrijednosti 74.625,60 eura.

Vozilo je, po tranzitnoj deklaraciji, robu prevozilo za dva primaoca iz Crne Gore.

- Zbog sumnje u tačnost podataka i količinu prijavljene robe, vozilo je upućeno na detaljano vaganje i pregled na terminal Carinske ispostave Rožaje - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako su naveli, za navedeni prekršaj je pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu izrečena kazna u iznosu od 5.500 eura, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta.

image
Uprava carina

- Takođe, carinski službenici su na graničnom prelazu Božaj spriječili pokušaj krijumčarenja kafe u količini od 120 kg. Prekršaj je otkriven kada su carinski službenici kontrolisali na ulazu u zemlju putničko motorno vozilo Range Rover Sport kojim je upravljao državljanin Albanije. Tom prilikom pronađena je neprijavljena roba - espreso kafa, procijenjene vrijednosti 1.800 eura. Stranom državljaninu izdat je prekršajni nalog i naplaćena kazna u iznosu od 500 eura, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta - istakli su iz UP.

Kako su naveli, sarinski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim i planskim aktivnostima na suzbijanju krijumčarenja u cilju zaštite carinskog područja i zaštite zdravlja građana Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:19