/ - IBRAHIM-BORAN-3IJHGGTSDI8-UNSPLASH
04/03/2022 u 11:24 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетињанин оптужен због оружане пљачке банке: “Руке у вис, вадите паре"

У пословницу банке ушао је маскиран са капом на глави и заштитном маском на лицу држећи у рукама оружје, налик на аутоматску пушку

Цетињанин М. Р. оптужен је због разбојништва. Како је наведено потрвђеном оптужницом Вишег државног тужилаштва,  29.11.2021 .године, око 14,35 часова, упао наоружан у банку.

- У пословници банке ЦКБ - филијала Ц., употребом силе и пријетњом да ће напасти на живот и тијело запослених у филијали банке Ј. В. и М. М. и радника обезбјеђења М. Ђ., одузео је новац у износу од 5.749,54 еура у намјери да њеним присвајањем себи прибави противправну имовинску корист. У пословницу банке ушао је маскиран са капом на глави и заштитном маском на лицу држећи у рукама оружје, налик на аутоматску пушку непознате марке и типа, говорећи гласно: “Ово је пљачка руке у вис, вадите паре“. Затим је пришао до радника обезбјеђења уперивши оружје према њему са намјером да га заплаши како му не би одузео оружје, који је из страха побјегао, па је након тога употребом физичке снаге поломио стаклена врата и ушао иза пулта и тражио од Ј. В. да му преда новац, говорећи јој „Вади паре, дај ми паре“-  наведено је оптужницом.

Затим и до М. М. коју је дохватио за руке и извукао је ван радног стола под који се сакрила, отворио ладицу Ј. В. из које је узео картонску кутију у којој се налазио новац и празну металну кутију која служи за пренос новца од благајне до трезора, а која се налазила до ногу Ј.В., након чега је са новцем изашао из банке и побјегао у правцу Л. б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:56