Фото: Цетиње (Фото: Служба Пријестонице) / - Фото: Цетиње (Фото: Служба Пријестонице)
21/12/2022 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinje: Krivična prijava protiv jedne osobe zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Krivična prijava je podnešena u vezi sa snimkom koji kruži društvenim mrežama i na kojem se vidi lice koje poziva na raspirivanje nacionalne mržnje i vrijeđanje nacionalnih osjećaja Crnogoraca i Cetinjana

Prijestonica Cetinje podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vladimira Dimića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- Krivična prijava je podnešena u vezi sa snimkom koji kruži društvenim mrežama i na kojem se vidi lice koje poziva na raspirivanje nacionalne mržnje i vrijeđanje nacionalnih osjećaja Crnogoraca i Cetinjana. Pored ovog krivičnog djela, prijava se odnosi i na eventualno neko drugo krivično djelo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a što će se utvrditi nakon izviđaja, navode iz Prijestonice.

Imajući u vidu navedeno, evidentno je da na strani prijavljenog Vladimira Dimića postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo iz člana 370 stav 1 i očekuju da Osnovno državno tužilaštvo donese naredbu za sprovođenje istrage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:51