/ - фото: ЖАНА БОЈАНИЋ
02/01/2022 u 18:30 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦРНИ БИЛАНС: Убијали због свађа и љубави, кланови мировали

Убиства су пратиле пуцњаве, тешка рањавања и покушаји убиства којих је било чак 22, а у појединим случајевима мете су биле више од двије особе

Од почетка 2021. године на подручју Црне Горе десило се 11 убиства. Убиства су пратиле пуцњаве, тешка рањавања и покушаји убиства којих је било чак 22, а у појединим случајевима мете су биле више од двије особе.

Иако током 2021. године није забиљешено убиство које би било наставк обрачуна криминалних кланова из Котора, „кавчана“ и „шкаљараца“, њихово дјеловање није заустављено па је тако Специјално државно тужилаштво, у сарадњи са Сектором за борбу против криминала и другим полицијским организацијама, спријечило већи број планираних ликвидација. Оно што се посебно истакло је 15 спријечених убистава, а мете су у том предмету били службеници Специјалног полицијског одјељења.

image
- фото: Ж.Б.

Рајко Ратковић усмртио је свога оца Милорада Ратковића 12. фебруара. Таргедија се десила када је син убио оца ножем. Затим, 24. марта, на подручју Луштице Петар Беговић убио је Миливоја Ђурашевића. Након убиства извршио је самоубиство. И током априла полиција је изашла на терен ради смртоносних хитаца. Горан Пантовић испалио је више хитаца у Зорана Ашанина, 25. априла. Према ранијим информацијама, након свађе, Пантовић је пошао до вц и у повратку испалио осам хитаца у страдалог. Убиство се десило на подручју Мојковца. Затим је без убиства прошао мај мјесец, али је потом 4. јуна жртва био Момчило Ђуришић. Сумња се да је убијен из освете, због чега полиција трага за Лала Доријаном и Пиролом Винцеск, оба држављани Албаније. Убијен је из пиштоља.

Такође, истог дана убијен  је и млади Никшићанин Матија Вујовић. За његову смрт осумњичен је Лука Кривокапић, а свему је претходила туча. По медијима и друштвеним мрежама кружила је прича да је убијен из политичких разлога док је на себи имао обиљежја Црне Горе.

image
- ИЛУСТРАЦИЈА УП ТВИТЕР

Потом је црнгоорску јавност узнемиро проналазак тијела полицијског функционера Рудолфа Елезовића, 8. јула. Он је био нестао 27. маја, а његова смрт још увијек је под велом неразјашњених околности. Тијело Елезовича пронађено је у мјесту Свети Ђорђе, на пдоручју Улциња.  Љубавна прича завршила је трагично на подручју Тузи када је убијена млада дјевојка Шејла Бакија 30. септембра. У њу је смртоносне хитце испалио, сумња се, њен некадашњи момак Илир Ђокај. Њен отац је тада рањен. Овај догађај изазвао је бројне реакције политичара, НВО сектора и био је тема одређених политичких одбора Скупштине Црне Горе.

Оружана пљачка возила, 20. октобра, за пренос новца поште завршила је кобно по Љубишу Мрдака. Никшићанин је стардао током обављања посла, покушавши да спријечи пљачкаше да одузму новац. Осумњичени за његово убиство су Стојан Албијанић, Митар Кнежевић… 

Још једна трагедја, породична, десила се 21. октобра. Отац А.Ш. ранио је тешко своју ћерку, убио супругу и потом извршио самоубиство. Наводно је кривично дјело починио чекићем, а себе је објесио. Затим је, 15. децембра, током кафанске свађе, ножем убијен Њ.М., а осумњичен је Д.С. Испред рожајског суда у пуцњави је рањен полицајац, доке је убијен Сенир Мурић. За ово кривично дјела осумњичен је Едмир Рамовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:53