Ник Ђељошај / - Архива
02/10/2021 u 17:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошаj: До коначне правде за Шеjлу, заштитићемо наше Шеjле

Апеловао jе на надлежне органе да “са више савjести и одговорности” приступаjу оваквим случаjевима.

Предсjедник Општине Тузи Ник Ђељошаj осудио jе убиство Шеjле Бакиjе, коjе се десило у сриjеду на Карабушком пољу.

Како jе нагласио, тражи од институциjа одговоре гдjе су били и зашто ниjесу заштитили Шеjлу?

– Породица, jа и сви ви знамо да нажалост нашу Шеjлу не можемо вратити, али желимо правду и одговорност зашто jе немамо више, и сви ми, од породице наше Шеjле па свих нас желимо да се никад више не понови и да неко преузме одговорност од институциjа за догађаj како се не би никад више поновио – навео jе Ђељошаj. 

Он jе истакао да неопходно jе  –заштити наше ћерке, моjу ћерку, све дjевоjке у овоj држави”!

– Из полициjе ми jе саопштено да jе Шеjла приjавила сада већ свог убицу полициjи, да су у полициjи одмах по запримљеноj приjави у службеним просториjама Центра безбjедности Подгорица, на околности догађаjа прикупљена су обавjештења од ова два лица – истакао jе Ђељошаj.

Према његовим риjечима, са наводима приjаве и садржаjем изjава упознат jе дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици, коjи се изjаснио да у конкретном догађаjу нема елемената бића кривичног дjела.

– Дакле тужилаштво ниjе превентивно реаговало да сприjечи оваj злочин.  Након ове информациjе, тражимо од Државног Тужилаштва-а да обjасни ко jе тужилац али и судиjа коjи ниjесу поступили како би заштитили нашу Шеjлу, мораjу да их санксионишу по закону jер су несавjесним радом дозволили да дође до кивичног дjела – поручио jе Ђељошаj.

Апеловао jе на надлежне органе да –са више савjести и одговорности” приступаjу оваквим случаjевима.

– Нашу Шеjлу не можемо вратити, али овим треба указати тужиоцима и судиjама да у своjим одлукама имаjу више савjести, одговорности и превентивно сприjечити кривична дjела над нашом дjецом – додао jе Ђељошаj.

Захтиjева хитно jавно обраћање Државног Тужилаштва-а jер, како каже –одговорност за изгубљени живот и рањавање jе и у институциjи тужилаштва и суда”

– Грађани наше општине, никад ниjесу били jединствениjи у тражењу правде и осуде злочина, доказаћемо и у наредним данима jединство и заjедничко дjеловање jер желимо правду за Схеjлу. До коначне правде за Шеjлу, заштитићемо наше Шеjл е– нагласио jе Ђељошаj.

Напомиње да овакви догађаjи не смиjу да се користе у политичке сврхе.

– Од трагедиjе, jе срамота придобити политичке поене а поготово jе срамно покушати да контекст догађаjа користити за разне инсуниjациjе и подjеле, али нажалост у нашем друштво имамо и такве неморалне поjединце – закључио jе Ђељошаj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:45