/ - Фото: МУП Србије
03/09/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жељкo Голубовић: Немам никакве везе са "кавчанима"

Реаговање Беранца долази након извјештавања медија у Србији о отмици његовог брата од стрица Филипа Голубовића

Пошто је у Београду расвијетљена отмица Беранца Филипа Голубовића, у медијима у Србији помињало се име Голубовићевог брата од рођеног стрица Жељка Голубовића, настањеног у Беранама. 

Медији у Србији су писали да су Жељка Голубовића црногорске безбједносне службе евидентирале као особу изузетно блиску "кавачком" криминалном клану, посебно наводном вођи Радоју Звицеру.

Поводом писања тих навода, Голубовић се огласио преко свог адвоката Ивана Милетића, а у допису достављеном Порталу Дана стоји да је у текстовима наведена неистина и увредљива тврдња о њему.

Отмичари Беранца три дана мучили и злостављали у стану у Борчи

Такође, наводи се да се оспорава истинитост и тачност ове информације.

- Нетачно је и неистинито наведено да су Жељка Голубовића црногорске безбједносне службе евидентирале као особу изузетно блиску кавачком криминалном клану, посебно наводном вођи Радоју Звицеру. Наведена информација је неистинита и нетачна и нема било какве везе са Жељком Голубовићем из берана. Филип Голубовић јесте његов брат од стрица,к како је наведено у тексту, али Жељко Голубовић нема било какве везе ни са једним криминалним кланом. Није члан, нити је на било који начин повезан са било којим криминалним клановима, ни групама, те нема никакве везе ни са такозваним кавачким кланом. Против њега се не води ниједан кривични поступак, нити је осуђиван као припадник иједне криминалне групе. Навођење да је означен као особа блиска такозваном кавачком клану је нетачно и представља чисту измишљотину. Наведеном информацијом су групо повријеђена права и интереси Жељка Голубовића, а угрожена је безбједност њега и његове породице- пише у реаговању. 

Подсјетимо, због отмице Филипа Голубовића полиција у Новом Саду је ухапсила Милоша Голубовића (44),  Александра Јовановића (31) и Филипа Цветановића (30), који су затечени у кући са Голубовићем. 

Тројица осумњичених се терете да су 21. августа ове године у вечерњим сатима намамили младог Беранца, на силу га угурали у аутомобил и одвезли у један стан у Борчи.

Ту су га три дана мучили и злостављали, а од његове родбине и пријатеља планирали су да траже откуп од 150.000 еура. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:38