/ - ХАОПШЕЊЕ У СЛОВЕНИЈИ/ - SCREENSHOT/YOUTUBE
25/05/2021 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи хапшења кавчана у Словенији: Трговали дрогом и оружјем, "робу" превозили специјалним возилима

Многи од приведених имаће могућност да се бране са слободе, осим шесторица за које се сумња да су били близу врха "кавачког клана"

Након информације да је недавно ухапшено неколико десетина припадни8ка кавачког клана од стране полиције Словеније, појавили су се и детаљи функционисаља овог огранка кавачког клана у тој земњи.

Похапшени чланови су, како пишу словеначки медији, трговали дрогом и оружјем. Како јавља Вечер под лупом полције нашло се 60 осумњичених за које се сумња да су дио ове криминалне организације, која дјелује по  Европи.

Полиција више чланова ове групе  повезује и са препродајом већих количина оружја, са којим су трговали по Словенији, Словачкој, Холандији и у Србији.

У Словенији ухапшени припадници кавачког клана

Добро организована криминална организација у Словенији је дјеловала од 2018. године и имала 60-ак чланова, а већи дио ухапшен је у акцији коју је, у сарадњи са страним безбједносним службама, словеначка полиција недавно извела

Сумња се да су продавали су полуаутоматске пушке и аутоматске пиштоље. Са њима су, наводно,  трговали преко привредних друштава основаних у Копру, које су биле маска за трговину дрогом и оружјем. Ову " робу"  су превозили у специјално прерађеним аутомобилима у којима су превозили и дроги у и новац. Оружје које је доспјело у Словенију, као и дрогу складиштили су широм покрајине Горењска.

Полиција и Специјализовано државно тужилаштво Словеније откривају да је словеначка мрежа "кавачког клана" дјеловала од 2018. а пре недељу дана у сарадњи са безбједњацима из иностранства открила мреже које су биле добро сакривене.

Незванични подаци мариборске Вечери указују да је словеначки огранак "кавачког клана" три године из Холандије и Шпаније недељно превозио више килограма различитих врста наркотика.

На подручју полицијских управа Лјубљана, Крањ, Марибор и Копар криминалистичка служба Националног истражног бироа заједно са полицијским специјалцима обавили су 23 кучна претреса и ухапсили више особа.

Многи од приведених имаће могућност да се бране са слободе, осим шесторица  за које се сумња да су били близу врха "кавачког клана".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:03