Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
04/08/2021 u 13:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Шкаљарци планирали да "одеру" Беливука и Миљковића, "метак у главу" па бјекство у шуму

"Ти лагано ка`да није твој посао на 5-6 метар па онда хитро у два скока му приђеш, метак у главу и пуни спринт на ауто, пун гас. Обавезно панцир обуци па и њега после запали", наводи се у документу

Заштићени свједок кодног назива Каменко Куч навео је у свом исказу пред Специјалним државним тужилаштво детаље плана ликвидације Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је трербала да се догоди у Тивту. У документу, у који је портал Дан имао увид, свједок означава Јанка Вукадиновића као главног организатора планирања ових ликвидација. Међутим њихов план осујетила је црногорска полиција и тиме спријечила извршење тешких кривичних дјела.

"ЧУДО ОДРАДИТИ УБИСТВО"

Према ријечима запштићеног свједока, љему је  "Вукадиновић рекао да све разумије и даје чудо одрадити убиство и да неће оставити нити њега нити његову фамилију".

-Такође, Вукадиновић наводи да је то понуда и стоје иза њега, те да то може Каменко одрадити лагано и пита га да ли му треба возач и ауто испред аеродрома да га чекају, те му саопштава да када пронађе некога да ће то бити „машина од чојека", те да се не брине да ће га неко преварити јер је он - Вукадиновић радио акције и има крви на руке-наводи се у оптужници Специјалног државног тужилаштва.

Из даље комуникације, како је прецизиирано у документу,  "се утврђује да Вукадиновић наређује Каменку да наредног дана иде за Тиват, да се спреми, и да ће добити Глок 26".

"ОДЕРИ ОБОЈИЦУ"

- ..те му појашњава да ће га Црни возити, да ће добити да купи одијело и акт ташну и да ће их чекати код чекирања јер иду Веља Невоља и Марко Миљковић те да су то другари и ако може да их дере обојицу да ће за обојицу добити сигурно 700.000 и више, да ће га возач чекати испред, да имају штек у Тивту, те му појашњава да је комбинација добра, а у случају да падне Каменковој породици ће предати паре а за њега ће се обезбиједити најбољи адвокати, али да је све ипак безбједно јер унутра нико нема пиштољ и да жртве неће знати шта их је снашло када им по један метак опали-наводи се у оптужници.

У наредној поруци окр.Вукадиновић Јанко наводи: „брате буквално нам план спашаваш са овим".

-Управо из изнијетог се утврђује постојање криминалног плана и криминалне организације јер сам Вукадиновић наводи да са овим убиствима се спашава клан. У наставку Вукадиновић шаље фотографију оштећеног Беливук Вељка, те му објашњава да је на фотографији Вељко Беливук, а да Марка Миљковића потражи на интернету, односно његову фотографију. У даљем разговарају око испробавања пиштоља те му Вукадиновић саопштава да ће га пробати у Тивту, те му Вукадиновић поново понавља да уколико падне да ће Каменковој кући бити однесено од 500 до 700 хиљада, а да ће за вријеме боравка у затвору доћи код њега у собу, а ако не падне пребациће га у Јужну Америку да ради са „кокосом" односно кокаином-дио је оптужнице у коју је портал Дан имао увид.

Даље се наводи да "у даљој комуникацији Вукадиновић шаље и више фотографија Миљковић Марка и друге фотографије Беливук Вељка. У разради криминалног плана окривљени Вукадиновић даље даје инструкције Каменку те му говори да тамо гдје буде не прича ништа са никим, осим са возачем око акције, да би заштитио његов идентитет, те му објашњава да обуче одијело и ципеле, да стави маску против короне и наочаре за вид. 

УНАПРИЈЕД ИЗРАЧУНАЛИ И КОЛИКО ЋЕ РОБИЈАТИ ЗА УБИСТВО

-У наставку комуникација између окр.Вукадиновића и Каменка Куча, Вукадиновић му објашњава план дјеловања, те му говори да уђе и да чека у аеродромској згради, те да води рачуна када стави маску за корону, наочаре не може стављати јер се магле, да офарба косу са спрејом и да буде фино ошишан и сређен. Такође му појашњава да је довољно и да једног од оштећених „одере" и да за њега не може добити преко 15 година, те да уз трећину амнестије треба да лежи само 10 година, те му објашњава да је довољно да убије једнога, а ако може и двојицу и да му је фамилија обезбијеђена, а ако падне добиће најбоље адвокате и да ће му за вријеме боравка у затвору бити плаћена кантина да не троши свој новац-наводи су из истраге.

ДЕТАЉИ ПОРУКА  ШКАЉАРАЦА

У једној од порука Вукадиновић Јанко Каменку саопштава: нисам никога оставио па ни тебе брате јер си ти прави брат!! Читав шкаљарско-барска-земунска стоји иза тебе брате само полако ако не може да се одради налево круг и идемо даље нећемо да летимо битнија ми је твоја слобода но све направице све паре ђе је људи брате и другова", те у наставку каже „ брате мој воли тебе брат нећеш панут јер брате имаш пиштољ у руке нећеш дозволити да те хапсе", те у наставку каже уколико и падне да ће га извлачити са својом екипом.

-Из изнијетог јасно се закључује да је сваки детаљ криминалног плана добро разрађен у правцу ликвидације и да непосредно извршилац, односно Каменко Куч треба да ликвидира оштећене и да не дозволи да буде ухапшен, из чега се изводи закључак да је у плану криминалне организације да се лише живота и друга лица која би сметала у бјекству извршиоца-наводе у оптужници.

ПЛАН ЗА БЈЕКСТВО: ПАЉЕЊЕ ВОЗИЛА И ШУМА

У даљем, тврди тужилаштво,  Вукадиновић Јанко даје упутства Каменку Кучу да нађе мјесто гдје ће се палити ауто, те да ће он, Вукадиновић, гледати за друго ауто и да неко донесе паре Каменку ради основних ствари, те да је већ договорено да ће извршиоци, односно Каменко и Дибала, након извршеног дјела бјежати пут Јаза гдје ће запалити кола. 

-У даљем Каменко подноси извјештај шта су радили и како треба даље радити, са чим се саглашава окр.Вукадиновић. У даљем Каменко тражи од Вукадиновића да му пошаље слику оштећеног Миљковића што овај и чини, док за Беливука наводи да већ има његову слику. У даљем разрађују план бјекства те Вукадиновић износи да ће да бјеже кроз Доњи Грбаљ до Трстена гдје ће запалити ауто а другим колима ће наставити даље и Каменка ће оставити на Јаз гдје ће у шуму провести читаву ноћ па би сјутрадан дошли по њега јер ће путни правци бити блокирани. Каменко се са истим саглашава те у даљем разговарају око начина на који ће извршити само дјело, а то ће се десити на аеродрому како, даје упутства Вукадиновић, те наводи да буде на чекирању карата и да не треба да се боји јер иако жртве имају обезбјеђење не могу уносити оружје у авион-дио је оптужнице СДТ-а.

МЕТАК У ГЛАВУ: "КА `ДА НИЈЕ ТВОЈ ПОСАО"

У крајњем, према наводима оптужнице, Вукадиновић налаже да уколико са њима буде 3 или 4 момка да не одустаје већ да убије оштећене, а након тога да одмах бјежи.

-Такође Вукадиновић тачно описује како Каменко треба да изврши убиства, те каже: „ти лагано када није твој посао на 5-6м па онда хитро у два скока му приђеш, метак у главу и пуни спринт на ауто, пун гас., ту нико неће имат времена од тренутка пуцања док истрчиш напоље да потегне пиштољ..обавезно панцир обуци па и њега после запали."-наводи се у документу.

У наставку, како се наводи,  Вукадиновић поново налаже Каменку да након извршеног дјела ноћ проведе у шуми на Јазу гдје ће сачекати инструкције како да се пребаци до Будве.

-Такође Вукадиновић Каменку шаље и фотографије раскрснице магистралног пута према Јазу и гдје треба да проведе ноћ Каменко, те му прослеђује и поруке које је размијенио са корисником „Сиђипинг", у којима овај корисник даје упутства да не морају чекати чекирање карата, већ да могу их ликвидирати и кад предају кофере прије чекирају-дио је оптужнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 15:56