Jelena Perović / LAZAR RUZIC
18/04/2024 u 10:26 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Direktorica ASK privedena u SDT

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović, koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), privedena je u SDT, saznaje portal Dan.

Ona će biti saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju. Perović se tereti za zloupotrebu službenog položaja u ptoduženom trajanju, da je ASK imala nekontrolisanu potrošnju goriva bez zakonskog utemeljenja, kao i neovlašćeno potpisivanje zarada, naknada i prekovremenih sati.

Perović je juče uhapšena nakon višesatmog pretresanja službenih prostorija i vozila, nakon čega su je pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenka sproveli u SDT. 

(FOTO) Uhapšena Jelena Perović

Iz Agencije je izuzeta dokumentacija koja se, pored ostalog, odnosi i na putne naloge, ali i na odluke kojima je sebi potpisivala nagrade na platu, prekovremeni rad, zapisnici sa sjednica Savjeta ASK…

Po nalogu Specijalnog tužilaštva SPO pretresa ASK: SDT navodi da još niko nije uhapšen

SDT je nadležno za krivična djela visoke korupcije, a vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, na lični zahtjev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:38