Do Kvon / - FOTO: RTCG
13/06/2023 u 19:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Do Kvon u SDT-u zbog pisma u petak

Istog dana Korejanac će se pojaviti u podgoričkom Osnovnom sudu zbog falsifikovanja isprava

Saslušanje Do Kvona zbog pisma koje je navodno poslao na više adresa u Vladi Crne Gore planirano je za petak u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), potvrđeno za TV E iz više izvora.

U tom pismu, kako su pred parlamentarne izbore govorili zvaničnici iz Vlade, Do Kvon navodno, u negativnom kontekstu pominje Milojka Spajića, lidera Pokreta Evropa sad.

Spajić je medijima rekao da je sreo Do Kvona prije godinu ali da nije znao da je na Interpolovoj potjernici i demantovao da je Do Kvon finansirao kampanju PES-a kako su neki mediji pisali.

Zvaničnici do danas nijesu upoznali javnost sa sadržajem pisma koje im je navodno uputio Do Kvon.

Iz SDT još nisu zvanično potvrdili da li je formiran predmet povodom pisma koje je navodno poslao Do Kvonkoje je pominjao premijer u thjničkom mandatu Dritan Abazović. Takođe, SDT nije do sad saopštio ni da li je formiran predmet zbog krivičnih prijava koje je protiv premijera i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića podnio funkiconer PES-a Andrej Milović.

Da podsjetimo, Milović je krivične prijave podno zbog kako je objasnio sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj sa ciljem da kompromituju Spajića.

Do Kvon će se istog dana, 16. juna, prethodno pojaviti u Osnovnom sudu u Podgorici, kada je zakazan nastavak suđenja zbog falsifikovanja isprava, zbog čega je prvobitno uhapšen 23. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 05:38