- Фото: Скриншот (Из снимка о кавчанима)
06/10/2021 u 17:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Досије" о кавчанима: Ни након четири године не знају ко је аутор мистериозног снимка

Остаје за сада непознато и да ли су те информације "процурјеле" из безбједносних служби и дошле у руке шкаљарског клана

За надлежне органе Црне Горе изгледа да је и даље мистерија ко је аутор петнаестоминутног снимка који је 2017. године уздрмао криминално подземље. На интернет мрежи youtube 16. децембра, прије скоро четири године, објављен је видео снимак са подацима и фотографијама особа које су у евиденцији полиције, и на снимку, означене као високопозиционирани чланови кавачког клана.

Још нема званичних информација да ли су подаци, коју су представљени у том видеу, и повезани с члановима кавачког клана, тачни. Остаје за сада непознато и да ли су те информације "процурјеле" из безбједносних служби и дошле у руке шкаљарског клана за који се тада незванично сумњало да стоји иза овог дјела.

image

Фото: Скриншот (Из снимка о кавчанима)

Из Управе полиције Црне Горе  порталу Дан од 17. августа није одоговрено на питања која се односе о видеосадржају за који су тада надлежни навели да је предмет истраге. Тако није одговорено ни да ли има помака у овој истрази, да ли је утврђена вјеродостојност садржаја снимка, да ли је откривена земља из које је поставњен видео, да ли је поводом овог снимка полиција затражила међународну помоћ или од регионалних служби...

Тада су на снимку објављени подаци за које се може рећи да спадају у категорију личних и повјерљивих. Приказан је број личне карте и пасоша Радоја Звицера и Предрага Кнежевића, лажна имена за која је тада наведено да користе чланови кавачког клана...

У снимkу главни на " удару" је био Радоје Звицер, вођа ове криминалне организације. Приказана је његова стара фотографија и она за коју је тада наведено да је настала након трансплатације у Турској. За Звицера је тада наведено да користи име Јосип Бабић  и лажна документа.

image

Фото: Скриншот (Из снимка о кавчанима)

Да је све то отишло корак даље говори и снимak разговора између супруге вође групе Тамаре Звицер и Александра Ђуришића, за који је тада закључено да показују присност.

Детаљно су описане грађевине у насељу Кавач, наведена њихова квадратура и процијењена вриједност....

image

Фото: Скриншот (Из снимка о кавчанима)

Видео запис је објављен на youtube налогу под називом " Радоје Звицер". Пратећи текст, који је био дио снимка, написан је екавицом. 

Овај видео запис је обрисан непосреднонакон што је јавност упозанат да је објављен.

Линк обрисаног видеа о кавчанима: 

https://www.youtube.com/watch?v=abZFRlqaVT4&feature=youtu.be.

https://youtu.be/abZFRlqaVT4

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:18