DPS / - DPS
12/07/2024 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Sramotna presuda u slučaju "državni udar" dokaz kompromitacije pravosuđa, Crna Gora klizi u anarhiju

Presuda Višeg suda u Podgorici, prema kojoj su svi optuženi u postupku "državni udar” oslobođeni krivice sramna je i predstavlja još jedan dokaz da je pravosuđe kompromitovano i instrumentalizovano u svrhu ostvarenja političkih ciljeva aktuelne parlamentarne većine i njihovih nalogodavaca, ocijenili su iz DPS-a.

- Demokratska partija socijalista ne želi da ulazi u pojedinačnu odgovornost bilo koga od optuženih ali činjenica da je sud oslobađajućom presudom svima faktički utvrdio da pokušaja državnog udara nije ni bilo – uprkos stavovima ključnih zapadnih obavještajnih službi pa i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jasno sugeriše da je u pitanju politička presuda kojom su izdati državni interesi, navode u saopštenju.

(VIDEO) Knežević: Oslobađajuća presuda očekivana, nadam se da će odgovarati svi koji su učestvovali u ovoj montaži

Dodaju da današnji događaj, takođe, dokazuje da je osim tužilaštva i sudstvo u Crnoj Gori izgubilo obrise samostalnosti te da predstavlja produženu ruku vlasti a da se odluke ne donose u sudnici već u krugovima centara političke moći izvan zemlje.

- Finalno, upozoravamo sve relevantne aktere u društvu da se Crna Gora nalazi u opasnom stanju koje vodi ka potpunoj anarhiji a da će posljedice takvog odnosa biti dramatične. Zbog toga, upozoravamo još jednom sve, a prije svega najznačajnije aktere u pravosuđu, da se vrate poštovanju Ustava i zakona te da svoje odluke donose isključivo na osnovu pozitivnopravnih propisa u skladu sa nacionalnim interesima, jer sve drugo predstavlja izdaju koja će imati teške posljedice po društvo i državu, poručuje Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Svi optuženi u predmetu "državni udar" oslobođeni krivice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 19:51