Darko Dragović / FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
28/05/2024 u 13:26 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragović: Vlada da opet razmotri postoje li razlozi za ukidanje suda u Danilovgradu

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović ocijenio je da je predlog iz Nacrta plana racionalizacije pravosudne mreže da se Osnovni sud u Danilovgradu ukine neosnovan. Zbog toga, on je uputio apel nadležnim da još jednom razmotre ovaj predlog.

- Imajući u vidu višedecenijsku tradiciju sudstva u Bjelopavlićima, kontinuirani priliv predmeta u Osnovnom sudu u Danilovgradu u kojem duži vremenski period sude četiri sudije, te potrebu naših sugrađana za nesmetan i racionalan pristup sudu i pravdi, molim Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo pravde da jos jednom razmisle da li zaista postoje opravdani razlozi za ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu, apelovao je Dragović.

Grgurović: Ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu ugrozilo bi efikasnost pravosuđa

Nacrtom plana racionalizacije pravosudne mreže predviđeno je se se Osnovni sud u Danilovgradu pripoji Osnovnom sudu u Podgorici. Ta ideja naišla je na brojne kritike, a reagovao je i gradonačelnik Danilovgrada Aleksandar Grgurović koji je ocijenio da bi se tim postupkom ugrozila efikasnost i kvalitet pravosudnog sistema i da  bi se povećala stopa nezaposlenosti u tom gradu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:48