/ илустрација: Ж.Б.
23/09/2021 u 15:11 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукић оптужен за покушај убиства: Пуцао на полицајца и предсједника Савјета младих ДПС-а Бар

Како је навела оптужницом државна тужитељка Ана Радовић, 4. октобра 2020., у Бару, са умишљајем покушао је да лиши живота Ђ. А. и К. С. и тешко је повриједио Ј. Б.

Порив Браниславa Ђукићa потврђен је оптужница Вишег тужилаштва у Подгорици којом се терети за покушај убиства полицајца Ђ.А., К.С. и Ј.Б. Како је навела оптужницом државна тужитељка Ана Радовић, 4.октобра 2020.године, у Бару, са умишљајем покушао је да лиши живота Ђ. А. и К. С. и тешко је повриједио Ј. Б.

Медији су раније наводили да је рањен предсједник Савјета младих ДПС-а Бар и тада одборник локалној скупштини Божо Јанковић.

- Након вербалног и физичког сукоба са В. М. и оштећенима Ђ. А. и К. С., у угоститељском објекту ''М. В.'' у насељу Д. в., отишао из објекта, а затим се возилом  регистарских ознака БР, заједно са оштећеним Ј. Б., из насеља П., вратио до угоститељског објекта, за вријеме које вожње је, након препирке са оштећеним Ј. Б., из пиштоља који је невлашћено држао и носио на јавном мјесту испалио пројектил у правцу доњег дијела лијеве наткољенице оштећеног Ј. Б.- наведено је оптужнуцом.

Тако му је нанио тешку повреду, након чега је доласком до наведеног објекта, изашао из возила и из пиштоља испалио пројектил према прозору објекта, гдје су за столом у унутрашњости сједјели Ђ. А. и К. С., као и још три лица, који су устали од стола и дали се у бјекство.

- Пројектил су се задржао у дрвеном зиду објекта, а затим приласком до терасе код улазних врата, испалио је још два пројектила у правцу прозора објекта код истог стола, након чега је ушао у унутрашњост, гдје је, видјевши оштећенеЂ. А. и К. С. како се удаљавају ка тоалету, из простора испред отворених клизних врата предсобља тоалета, испалио три пројектила у правцу њих. Тада је Ђ. А. од рикошета, задобио лаку повреду. Након тога је,пошто су се оштећени закључали у тоалету, ушао у предсобље тоалета и лупао на врата тоалета, те ударцем ногом покушао да их отвори, а затим испалио још један пројектил у врата тоалета након чега је напустио лице мјеста- наведено је оптужницом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:55