/ Мјесто убиства, фото: M.K.
05/06/2021 u 08:45 h
Miljan Knežević, Vojka DamjanovićMiljan Knežević, Vojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуришићево беживотно тијело пронашли гости локала АМД Улцињ

Полиција сумња да је убица пратио жртву и чекао погодан тренутак када у локалу није било никога. Не искључује се да је имао и помагача

Улцињанин Момчило Баро Ђуришић (69) убијен је јуче, између 18 и 19 часова, у угоститељском локалу АМД Улцињ у насељу Тотоши, чији је био закупац. Према незваничним информацијама, његово беживотно тијело, на коме су видљиве ране од ватреног оружја, пронашли су гости локала, о чему је одмах обавијештена полиција.

Одмах је блокирано подручје око тог угоститељског објекта, као и излази из града. Полиција је узела изјаве од радника оближње бензинске пумпе и трговинске радње, а изузети су снимци надзорних камера које се налазе у близини. Очевидаца засад нема.

Полиција сумња да је убица пратио жртву и чекао погодан тренутак када у локалу није било никога. Не искључује се да је имао и помагача.

image
Увиђај на лицу мјеста; фото: M.K.

Незванично сазнајемо да је убијени Ђуришић отац Сава Ђуришића, осуђеног на тринаест и по година затвора због убиства Бека Ликаjа у Улцињу. Он је пред судом испричао да jе тог дана пошао до стана да узме неке ствари, гурнуо врата, коjа су била покварена, након чега jе чуо да jе нешто лупило.
– Извадио сам пиштољ, коjи нисам репетирао jер jе у њему већ био метак, чуо сам пуцње и више се ничега не сjећам. Мислим да сам покушао да подигнем тог полунагог мушкарца коjи се налазио у стану. Пиштољ сам носио због бившег момка моjе дjевоjке, jер нам jе приjетио и нападао нас оружjем – казао jе Саво Ђуришић током изношења одбране.
Његова бивша дjевоjка Мирнеса Дивљановић jе испричала да jе са Ликаjем сjедjела у стану када jе ушао Ђуришић и убио га. Ђуришић jе казао да jе свjедочење његове бивше дjевоjке пуно неистина.

И раније покушали да га убију

На Момчила Ђуришића пуцано је и у септембру 2019. године, у раним јутарњим часовима, у насељу Пињеш. Тада је нападач на њега испалио више хитаца и лакше га ранио. Недуго након тога ухапшен је Далибор Топљановић из Заjечара, коjи осумњичен да jе пуцао у Улцињанина. Два мјесеца раније испод возила члана његов породице пронађена је експлозивна направа коју је случајно примијетио пролазник. Ђуришић се дуго година бавио угоститељством.

Убијени Ли­каj jе имао ку­ћу и хо­тел у на­се­љу Пи­њеш, гдjе jе ду­же ври­jе­ме и бо­ра­вио. Мjе­шта­ни Пи­ње­ша су нам казали да је у Шваj­цар­скоj ви­ше го­ди­на водио по­ро­дич­ну фир­му и да jе био стал­но на­ста­њен у Ул­ци­њу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:23