/ - IVAN PETROVIC IPE
17/11/2021 u 14:52 h
Božović BojanaBožović Bojana
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђуришић тражи 40.000 еура због разрјешења прије истека мандата

Наишао сам на тоталну некооперативност менаџмента Агенције јер очито да је свих протеклих година Савјет био потпуно маргинално тијело у Агенцији, казао је Ђуришић

У подгоричком Основном суду данас је одржано рочиште по тужби некадашњег директора Монтеногро ерлајнса Зорана Ђуришића против Владе Црне Горе, којом он тражи да му се исплати 40.000 еура због разрјешења са позиције члана Савјета Агенције за цивилно ваздухопловство прије истека мандата.

Он је изнио наводе из тужбеног захтјева, након чега је замјеница Заштитника имовинско правних интереса предложила да се у својству свједока саслуша Часлав Вешовић, који је у том периоду био предсједник Савјета.

Суд је прихватио тај предлог и наложио да се Вешовић позове на наредно рочиште заказано за 23. децембар.

Ђуришић је, како нам је казао, суду доставио садржину мејла који је упутио Вешовићу 27. јуна 2016., а у којем предлаже да од Агенције за цивилно ваздухопловство Савјет добије на увид извјештаје о раду и активностима.

Он у том мејлу у једној од девет тачака тражи да Агенција достави финансијске исказе од свог оснивања, уз то предложио је да се прибави и извјештај о непредвиђеним догађајима у последњих пет година и мјерама које је Агенција предузела по том питању.

Ђуришић се након неколико мјесеци опет путем мејла обратио Вешовићу, као и Гордани Шошкић из Агенције. У том допису, а у који је „Дан“ имао увид, Ђуришић наводи да је за усвајање завршног рачуна обавијештен телефонским путем дан пред одржавање сједнице, а притом није добио било какав материјал који се тиче усвајања завршног рачуна Агенције.

-Што се тиче „изузетних“ пословних резултата које је постигла Агенција, такође ниједан документ ми није достављен, да бих се одушевио постигнутим- навео је Ђуришић у том мејлу.

Како је истакао у предметном допису, забрињава га стање у Агенцији.

-Наишао сам на тоталну некооперативност менаџмента Агенције јер очито да је свих протеклих година Савјет био потпуно маргинално тијело у Агенцији. У ово ме увјерава и чињеница да сам у јуну 2016. послао изузетно значајан допис који сам упутио предсједнику Савјета а он менаџменту, тражећи да ми се документују врло деликатни и стручни налази о наводним великим успјесима. Истичем да до данашњег данамисам добио никакво објашњење или документ- навео је Ђуришић у допису од октобра 2016., пола године након што је изабран за члана Савјета.

Овај предмет је прво био у Уставном суду, а потом се тај суд након двије године прогласио ненадлежним у предметној ствари. Ђуришић је смијењен одлуком Владе почетком 2018., у којој се наводи да је несавјесно обављао послове члана Савјета и таквим понашањем и радом довео у питање рад Агенције, односно због одсуства са сједница тијела чији је био члан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 05:49