/ Виши суд- фото: НЕНАД МАНДИЋ
11/12/2021 u 12:35 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровићу притвор 30 дана: Саслушан о отмици и убиству Радуловића

Из Управе полиције су истакли да се сумња се да jе Ђуровић у више наврата, вршио физичко обезбjеђење отетог М.Р., као и да jе као саизвршилац учествовао у његовом убиству

Новљанин  Петар Перо Ђуровић саслушан је данас код судије за истрагу подгоричког Вишег суда. Он се сумњичи да је повезан са убиством и отмицом Мила Радуловића. Након саслушања одређен му је истражни притвор 30 дана, сазнаје портал Дан.

Службеници Управе полиције извршили су јуче претрес стана који је користио Ђуровић. Стан се налази на подручју Забјела.Такође, претресено је и возило које је Ђуровић користио. Њему је јуче тужилачко задржавање до 72 сата од стране специјалног државног тужиоца Саше Чађеновића.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

- Што се тиче кривице мога брањеника, то ћемо у будућем поступку утврдити да ли има истине у наводима Специјалног државног тужилаштва или не. Позивам министра Сергеја Секуловића да, ако је потребно да полиција даје информације, онда сазову конференцију за штампу- казао је јуче адвокат Срђан Љешковић.

Ђуровић ухапшен због саучесништва у отмици и убиству Капетана

Како сазнаје портал Дан, Ђуровић је био саслушан у својству приведеног лица и изнио је одбрану, те навео да није крив за кривична дјела која му се стављају на терет. Али није изнио одбрану у односу на чињенице и околности  које га терете.

– У улици Ивана Вуjошевића слободе лишен П. Ђ. (34) из Херцег Новог због сумње да jе извршио кривично дjело стварање криминалне организациjе и да jе у саизвршилаштву извршио кривично дjело отмица и убиство на штету М.Р.  – наводи се у саопштењу полиције.

Из Управе полиције су истакли да се сумња се да jе Ђуровић у више наврата,од 14. октобра до 21. децембра 2020. године, вршио физичко обезбjеђење отетог М.Р., као и да jе као саизвршилац учествовао у његовом убиству коjе jе извршено 21. децембра 2020. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:58