/ - Фото: Же.Б. (портал Дан)
25/05/2021 u 14:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Двоструко убиство на Веруши и даље мистерија

Прикупљена су обавјештења од већег броја грађана, док је од стране тужилаштва саслушан одређени број лица

Ни након седам мјесеци од двоструког убиства на Веруши, када су убијени Немања Прелевић и  Данило Пековић, истрага није дошла до извшиоца овог кривичног дјела. Како портал " Дан" сазнаје, истражне и извиђајне радње су и даље у току. Поводом овог двоструког убиства саслушано је више особа и дате су наредбе за сва потребна вјештачења. Међутим, истрага за сада није дошла до конкретних сазнања која би довела до евентуалног хапшења. 

"До сада све предузете мјере и радње нису довеле до идентификације извршилаца овог кривичног дјела

-У Вишем државном тужилаштву у Подгорици формиран је предмет против НН извршилаца, због извршеног кривичног дјела тешко убиство, извршено на штету лица Н.П. и Д.П., и кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, који предмет се налази у фази извиђаја, током којег извиђаја су у континуитету предузимане све неопходне мјере и радње у циљу расвјетљења овог кривичног дјела, прикупљена су обавјештења од већег броја грађана, док је од стране тужилаштва саслушан одређени број лица, дате су наредбе Форензичком центру у Даниловграду за сва потребна вјештачења, који извјештаји су достављени овом тужилаштву, а до сада све предузете мјере и радње нису довеле до идентификације извршилаца овог кривичног дјела- саопштила је у одговору за портал "Дан" портпаролка и државна тужитељка Лепа Меденица.

​Убиjени док су откључавали врата

Немања Прелевић и Данило Пековић, који су у ноћи 18. октобра 2020. пронађени мртви испред једне викендице на Веруши, убијени су из ватреног оружја док су откључавали врата викендице у којој су планирали да бораве. Тијело једног од њих пронађено је на самом прагу викендице. Сумња се да су Прелевић и Пековић два дана раније отишли на поменуту локацију и да нису убијени истог дана кад су пронађени.Такође, истрага ће утврдити да ли је у овом двоструком убиству учествовало више особа. 

Подсјећамо, полиција је 18.10.2020. године саопштила да је  "око 18,20 А.П. пријавила да јој супруг Н.П. (1992) не одговара на позиве и да се налази у викендици у Лјеворечким тузима, у близини Колашина, са другим Д.П. те да је комшија наишао у викендицу и затекао Н.П. без знакова живота".

-Полиција је изашла на лице мјеста гдје је затекла ово лице без знакова живота.  На лицу мјеста је затечено јос једно беживотно тијело-саопштено је тада из Управе полиције.

Же.Б.-Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:11