Lovćen banka / - LOVćEN BANKA
15/04/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podigla u Lovćen banci 1,3 miliona eura sa falsifikovanim dokumentima

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi na osnovu falsifikovane lične karte

Policija traga za ženskom osobom koja je prije tri dana, 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura.

Iz Lovćen banke sjutradan su obavijestili policiju kada je Budvanka M.O. došla da se žali da ona nije tražila da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Naime, iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi na osnovu falsifikovane lične karte.

Kako je navedeno, prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, budući da se radi o velikom iznosu, obavijestili o terminu.

Ona je, dan kasnije, podigla novac.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

- Po nalogu tužioca preduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počinoca - kazali su nezvanično iz policije.

Kako se saznaje, i u Lovćen banci se sprovodi interna istraga.

Iz Lovćen banke danas su saopštili da je NN lice, uz upotrebu falsifikovanih dokumeneta, počinilo "prevarnu radnju" na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

- Preduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cjelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje banke - saopštili su iz te banke.

Lovćen bankafalsifikovana dokumentaHerceg NoviUprava policijeUlcinj policijaprevara

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:55